Frissen kiugrott ex-demokrata lehet Trump alelnökjelöltje 2024-ben?

Az amerikai jobboldalon megindultak a találgatások Tulsi Gabbard bejelentése után.

Tulsi Gabbard volt kongresszusi képviselőnő azon döntése, hogy kilép a Demokrata Pártból, egyeseket arra késztetett, hogy elgondolkodjanak azon, vajon ő lehet-e Donald Trump jövőbeli alelnök-jelöltje.

Gabbard kedden a közösségi médiában megosztott videóban jelentette be, hogy kilép a Demokrata pártból, és azt mondta, hogy a pártot „a gyáva woke-ságtól vezérelt háborúpártiak elitista összeesküvése” vezeti, akik támogatják a „fehérellenes rasszizmust”. Azt is elmondta, hogy részben azért lép ki a pártból, hogy független legyen, mert úgy véli, hogy a demokraták „egyre közelebb viszik a világot a nukleáris háborúhoz”.

Sokakat nem lepett meg Gabbardnak a Demokrata párttól való eltávolodása. A volt kongresszusi képviselőnő többször is LMBT-ellenes álláspontokat hirdetett, az ukrajnai háborúval kapcsolatban olyan oroszbarát álláspontot képviselt, amely inkább az amerikai szélsőjobboldalhoz, mint a baloldalhoz illeszkedik, és a „woke” kultúra ellen szállt síkra, amióta demokrataként véget ért a 2020-as sikertelen elnökválasztási kampánya.

Gabbard az év elején a floridai CPAC egyik kiemelt előadója is volt. Bár kedden nem republikánusként regisztráltatta magát, a politikai jobboldal felé való elmozdulása sokakat arra késztetett, hogy találgatásokba bocsátkozzanak, hogy ő lehet a republikánusok alelnökjelöltje 2024-ben.

„Ami tetszik Tulsiban… hogy ő az egyéniség definíciója”

– mondta a Fox News műsorvezetője, Greg Gutfeld a keddi adásban.

„Nézze, nem értek vele egyet a dolgok legalább 30, de lehet, hogy 40 százalékában… Szerintem ő lesz Trump alelnöke… errefelé fog ez menni”.

Alex Salvi, a Newsmax konzervatív hírportál külföldi tudósítója a Twitteren megosztott egy felmérést, amelyben azt kérdezte követőitől, hogy Gabbard „valóban életképes jelölt-e a republikánusok alelnöki posztjára”. A válaszadók 44 százalékának többsége „nemet” mondott kedd este, míg mintegy 37 százalékuk „igent”.

Trump, aki hivatalosan még nem jelentette be jelöltségét, annak ellenére, hogy többször utalt egy 2024-es indulásra, már kizárta Mike Pence volt alelnököt egy esetleges jelöltségből, akivel a 2020-as választások elvesztése óta egyre nagyobb ellentétben áll.

Bill Clinton volt tanácsadója szerint Hillary Clinton indulni fog 2024-ben

Dick Morris szerint Hillary egy Biden-kritikus stratégiával készül 2024-re.