Izraelben imádkozik a békéért a szovjet popzene királynője

Alla Pugacsova, akit a szovjet popzene királynőjének tartanak, valószínűleg Oroszország leghíresebb nője.

A 73 éves művésznő hétfőn közölte, hogy Izraelben tartózkodik, három héttel azután, hogy elítélte Vlagyimir Putyin elnök ukrajnai háborúját, amiért az Oroszországot globális páriává tette.

„Köszönöm rajongóim többmilliós seregének a szeretetet és a támogatást, a képességet, hogy meg tudják különböztetni az igazságot a hazugságtól”

– írta az Instagramon Pugacsova.

„A Szentföldről imádkozom értetek és a békéért. Boldog vagyok!”

— tette hozzá.

Alla Pugacheva – Million Roses

Alla Pugacheva performing Million Roses live 1983 (C) Universal Music Russia. Subscribe to our Official Universal Music Group Russia (UMG) A video from (UMG). Do not copy this video.

Pugacsova olyan slágerekből ismert az orosz generációk körében, mint az 1982-es „Millió rózsaszál” című dal és az 1978-as „A nő, aki énekel” című film.

Pugacsova a múlt hónapban azt mondta, hogy a háborúban illuzórikus célokért katonákat ölnek, és az egyszerű embereket terhelik, a múlt héten pedig azt üzente a kritikusainak, hogy

„Hadd csikorgassák a fogaikat. Cselédek voltak, rabszolgákká lettek”.

Pugacsovát a múltban Putyin és elődje, Borisz Jelcin elnök is ünnepelte. Amikor augusztusban meghalt Mihail Gorbacsov, az utolsó szovjet vezetőt dicsérte, amiért megengedte a szabadságot és elutasította az erőszakot.

Két orosz szupersztár is Izraelbe menekült

Alla Pugacsova popénekesnő és Maxim Galkin, Oroszország egyik vezető komikus-tévés személyisége, akinek már fellépéseket is szerveznek Izraelben.