Izrael keresztény szövetségeseinek toplistáján idén is van magyar lelkész

Az Israel Allies Foundation top 50-es listáján helyet kapnak amerikai politikusok, keresztény vezetők, és még Chuck Norris is, a 13-ik helyen pedig Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze áll. 

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány (IAF) Larry Huch dallasi (Texas) lelkipásztort nevezte meg a zsidó állam első számú keresztény szövetségesének az éves Top 50-es listáján – írja a JNS.

A „Top 50 keresztény szövetséges” listája, amelyet az IAF a keresztények által sátoros ünnepként ismert Szukkot előestéjén tett közzé,

a világ minden tájáról és a különböző keresztény felekezetekből származó olyan férfiakat és nőket ünnepel, akik fáradhatatlanul támogatják és védik Izraelt.

A listán a lelkészek mellett hollywoodi sztárok és politikusok is szerepelnek, Pat Boone-tól és Chuck Norristól kezdve Stephen Harper volt kanadai miniszterelnökig és Nikki Haley volt amerikai ENSZ-nagykövetig. A listán helyet kapott Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is.

„Keresztény támogatóink felbecsülhetetlen értékű munkájának elismerése az irántuk érzett hálánk fontos megnyilvánulása” – mondta Josh Reinstein, az IAF igazgatója. „Mindegyikük példaként szolgál arra, hogy az Izraelért folytatott hitalapú diplomácia milyen messzemenő hatással bír, helyi és nemzetközi szinten egyaránt.”

„A keresztények, nem pedig az országok azok, akikre számíthatunk, hogy mindig Izrael mellett állnak”

– mondta Reinstein.

A teljes lista itt olvasható.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Biblia vagy tradíció: miért támogatják Izraelt az evangéliumi keresztények?

Izrael egyik legnagyobb támogatója az evangéliumi kereszténység, de az egyház antiszemita múltja a mai napig kísért. Hajdú Tímea írása.