Traktort, különleges imát és két dinnyehegyet is kapott Putyin a születésnapjára

Az orosz elnök pénteken több szokatlan ajándékot is kapott 70. születésnapjára.

Amikor Örményország, Fehéroroszország, Tádzsikisztán és Üzbegisztán vezetői találkoztak a szentpétervári Konstantin-palotában, Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök egy traktorra szóló ajándékutalvánnyal ajándékozta meg Putyint. A traktorok a szovjet idők óta a fehérorosz ipar büszkeségei.

Az „Európa utolsó diktátorának” nevezett Lukasenko – aki közel három évtizedek óta vaskézzel kormányozza országát – elmondta az újságíróknak, hogy saját kertjében is hasonló modellt használ.

Lukasenko hivatala szerint nem volt világos, hogy az orosz vezető hogyan reagált az ajándékra.

A traktor azonban nem a legbizarrabb ajándék volt, amit az orosz elnök kapott, hiszen dinnyehegyeket (!) ajándékozott Putyinnak Emomali Rahmon tádzsikisztáni elnök.

Will Vernon on Twitter: „The President of Tajikistan apparently gave President Putin two pyramids of melons 🍈 🍉 pic.twitter.com/ogvnHmzFpn / Twitter”

The President of Tajikistan apparently gave President Putin two pyramids of melons 🍈 🍉 pic.twitter.com/ogvnHmzFpn

Orosz tisztviselők a modern Oroszország megmentőjeként üdvözölték Putyint, míg Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája arra kérte az országot, hogy két napon át mondjanak különleges imákat, hogy Isten „egészséget és hosszú életet” adjon Putyinnak.

„Imádkozunk hozzád, Urunk Istenünk, az orosz államfőért, Vlagyimir Vlagyimirovicsért, és kérünk, hogy add meg neki gazdag kegyelmedet és nagylelkűségedet, adj neki egészséget és hosszú életet, és szabadítsd meg a látható és láthatatlan ellenségek minden ellenállásától. Erősítsd meg őt bölcsességben és lelki erőben, mindenekért; Uram hallgasd meg és irgalmazz”

– mondta.

Ajándék Ukrajnától?

Egy másik ajándék, amit Ukrajna adott Putyinnak, a Krímben lévő kercsi híd elleni támadás volt, amely a félszigetet az orosz szárazfölddel köti össze. A robbanást a szemtanúk szerint kilométerekről is hallani lehetett.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A híd túl messze volt

Ha olyan globális konfliktusok idején, mint második világháború vagy a hidegháború, sikerült ellenállnunk a totális háború csábításának, akkor talán most is sikerülni fog.