Rabbi és fia mentette meg egy család életét a hurrikán sújtotta Floridában

A floridai Orlandóban működő Chábád vezetője, Yosef Konikov akkor lépett akcióba, amikor az elsősegélynyújtók már nem tudtak segíteni.

Egy Chábád rabbi és fia mentett meg egy családot Floridában, miután a Ian hurrikán okozta áradás elöntötte az otthonukat.

Yosef Konikov rabbi, az orlandói Chábád igazgatója egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyen ő és fia egy terepjáró hátuljára ülve sietnek a lakók segítségére.

Konikov elmondta:

„A 911 nem tudott segíteni, túl sok más életveszélyes hívással voltak elfoglalva, így mi léptünk közbe”.

A videón látható, ahogy a páros mély, sötét vízben halad Dél-Florida egyik külvárosi lakónegyedében. A környéken a házak nagyrészt víz alá kerültek.

A Chábád szerint a rabbi és fia egy két felnőttből és két gyerekből álló zsidó családot, valamint több háziállatot mentett ki a család otthonából.

A környéken több más rabbi is mozgósított, hogy támogassa helyi közösségeit, és menedéket, élelmet és ruhát ajánlottak fel a kitelepített családoknak.

A Ian hurrikán Florida történetének egyik leghalálosabb vihara, amely több tucat halálos áldozatot és több milliárd dolláros anyagi kárt hagyott maga után.

A vihar először a Florida középső részén fekvő Fort Myers város közelében érte el a szárazföldet, majd az állam középső részén végzett pusztítást.

Florida az Egyesült Államok harmadik legnagyobb zsidó közösségének ad otthont, becslések szerint több mint 600 000 zsidó lakosa van, akik közül sokan az Atlanti-óceán déli részének melegebb éghajlatát választják nyugdíjba vonulásuk helyszínéül.

Izraeliek segítenek az Ian hurrikán miatt bajbajutott floridai lakosokon

Bajban ismerszik meg a barát.