Izraeliek segítenek az Ian hurrikán miatt bajbajutott floridai lakosokon

A United Hatzalah a hurrikán sújtotta Floridába küld segélymissziót, alig egy héttel azután, hogy hasonló missziót küldött Puerto Ricóba.

Alig több mint egy héttel azután, hogy a United Hatzalah missziót küldött Puerto Ricóba a Fiona hurrikán miatt, a szervezet egy második segélycsapatot küldött, ezúttal az Ian hurrikán által okozott pusztítást követően Floridába.

„Ez az eddigi leggyorsabb fordulóidőnk a különálló missziók esetében”

– mondta Dov Maisel, a United Hatzalah operatív alelnöke, amikor a csapat szombat este elindult Izraelből.

„A Puerto Ricó-i csapatunk nem sokkal sábát előtt érkezett vissza Izraelbe, egy másik csapat pedig ma este indul Floridába. Büszke vagyok minden elkötelezett önkéntesünkre.”

Ez a csapat is főként a Pszichotrauma- és Válságreagáló Egység tagjaiból, valamint néhány mentősből áll majd, és fő feladata a pszichológiai elsősegélynyújtás és az érzelmi stabilizáció lesz azoknak az embereknek, akik a Ian hurrikán okozta károk miatt szenvednek.

A csapat szükség szerint orvosi ellátást és humanitárius segítséget is nyújt majd.

„Amikor láttuk, hogy mekkora károkat okozott az Ian hurrikán, és hogy emberek milliói kényszerültek lakóhelyük elhagyására, valamint milyen veszteségeket és károkat szenvedtek, tudtuk, hogy segítenünk kell”

– mondta Gavy Friedson, a szervezet nemzetközi katasztrófavédelmi igazgatója, aki Puerto Ricóban vezette a csapatot, és ugyanezt fogja tenni Floridában is.

„A Puerto Rico-i missziónk sikerét követően a csapat tagjai visszatértek Izraelbe, miközben már tervben volt egy második csapat kiküldése Floridába. Megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a csapat vezetője mindkét segélymissziónak”.

Óriási pusztítást végez Floridában minden idők egyik legsúlyosabb hurrikánja

13 megyében kötelező kitelepítést rendeltek el, több százezer otthonban nincs áram.