Alvilági leszámolás: Fényes nappal lőttek le egy izraeli keresztapát Tel-Avivban

Beni Slomó a kórházba érkezéskor meghalt – írja a The Times of Israel.

Egy jelentős maffiacsalád vezetőjét megölték, egy másik férfit pedig súlyosan megsebesítettek hétfőn egy feltételezett alvilági merényletben Tel-Aviv közelében.

A 42 éves Beni Slomót, és egy második, 40 év körüli férfit a Wolfson egészségügyi központba szállították, miközben a mentősök életmentő kezelést adtak nekik, és megpróbálták stabilizálni állapotukat.

Slomót a kórházba érkezéskor az elsősegélynyújtók szerint az egészségügyi személyzet halottnak nyilvánította. A második férfi, akit még nem sikerült azonosítani, a fényes nappal történt lövöldözést követően instabil állapotban, súlyos sérülésekkel érkezett a kórházba.

Nem sokkal délután 2 óra után ismeretlen tettesek érkeztek egy azori benzinkúthoz, és tüzet nyitottak a közelben álló két férfira – írta közleményében a rendőrség.

Egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a lövöldözés kezdetekor a helyszínen tankolta a motorkerékpárját, a médiajelentések szerint üldözőbe vette a fegyvereseket, akik elhajtottak a benzinkútról. Amikor melléjük hajtott, a támadók belerohantak autójukkal a motorjába.

Beni Slomó már több merényletet túlélt az évek során. Testvérét, Sálom Slomót 2015-ben lőtték agyon.

Názáretben akart gyilkolni az Iszlám Állam, az izraeli erők időben léptek közbe

A támadás fő célpontja egy názáreti muszlim középiskola volt, de zsidókat is akart gyilkolni.