Ez gyors volt: Oroszország máris elveszítette az első annektált ukrán várost

Az orosz csapatok kivonultak az ukrán erők szorításába került Limanból a donyecki régióban – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szóvivőjének közleménye szerint az orosz erők a teljes bekerítés veszélye miatt elhagyták a várost, és most „előnyösebb frontvonalakra” csoportosítják át őket.

Szerhij Cservatij, az ukrán hadsereg szóvivője előzőleg arról számolt be, hogy az ukrán erők bekerítették a stratégiai helyen fekvő várost, és a körbevett övezetben rekedt több ezer orosz katona is.

Defense of Ukraine on Twitter: „The city center of Lyman today.Servicemen of the 81st Airborne Brigade and National Guard tore down the enemy’s flags. pic.twitter.com/5w2DpSfqId / Twitter”

The city center of Lyman today.Servicemen of the 81st Airborne Brigade and National Guard tore down the enemy’s flags. pic.twitter.com/5w2DpSfqId

Szerhij Hajdar luhanszki kormányzó pedig arról írt, hogy elvágták a városnál lévő orosz erők összes utánpótlási útvonalát is.

Az ukrán elnökség honlapjára feltett egyik videóban katonák ukrán zászlót tűznek ki egy épületre Liman külvárosában.

A tartalékosok mozgósítása nem oldja meg az orosz hadsereg számos problémáját

Bizonyos szempontból a több katona bevetése még súlyosbíthatja is az egyes problémákat, amellyel Ukrajnában szembenéznek.