Megnyílt a föld az egyik legforgalmasabb Tel-Aviv-i úton

Nem kis meglepetést okozott, amikor nemrég egy méretes lyuk tátongott hirtelen a Tel-Avivba vezető legforgalmasabb útvonalon.

A szakemberek rögtön azon gondolkoztak, hogyan akadályozzák meg, hogy még több legyen. A víznyelők előjelek nélkül jelennek meg, és katasztrofális következményekkel járhatnak. Szinte mindig emberi beavatkozás – valamilyen ásás – okozza őket, ami azt jelenti, hogy ha egy megnyílik, fennáll a veszélye, hogy egy másik is keletkezik.

Hála Istennek, ha Izraelben eldobsz egy téglát az valamilyen start-up cégre esik, most is ez a helyzet. Az eset helyszínétől nem messze pont egy olyan vállalat működik, amelyik kombinálta a mesterséges intelligenciát a meglévő technológiával, amely „átlát” az útfelületen, hogy egy szuper részletes 3D-s térképet készítsen arról, hogy mi van a föld alatt.

Nincs szükség ásásra vagy fúrásra.

Az Exodigo szakértői – egyike annak a három vállalatnak, amely a helyszínen azonnali geofizikai vizsgálatokat végzett – mindössze két óra elteltével már át is tudták adni az első eredményeket.

A Zsido.com cikkének folytatása az Exodigo tevékenységéről itt olvasható.

Megnyílt a medence alja, majd elnyelt a föld egy férfit Izraelben

A halálos kimenetelű tragédiáról videófelvétel is készült.