Megnyílt a medence alja, majd elnyelt a föld egy férfit Izraelben

Azonosították csütörtök este a 32 éves Klil Kimhi-t, akit egy közép-izraeli villa föld alatti medencéjében megnyílt víznyelőnyílás nyelt el. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt kihallgatta a ház tulajdonosát.

Kimhi egy 13 méter mély gödörbe zuhant. A mentőcsapatok négy órán át dolgoztak, mire megtalálták, de már csak a halálát tudták megállapítani.

Kimhi egy partin vett részt, amelyet marketingcége tartott egy Karmei Yosef városában lévő villában.

A házban rendszeresen tartanak ilyen összejöveteleket.

A tulajdonos nem kért engedélyt a medence építése előtt. Ha ezt megtette volna, a Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint a helyszínen fennálló infrastrukturális problémák miatt nem adták volna meg az engedélyt.

Egy másik férfit is majdnem elnyelt a víznyelő, de sikerült kimásznia. Ő csupán könnyű sérüléseket szenvedett az alsótestén, és a mentősök a helyszínen ellátták.

Noam Blum on Twitter: „Sinkhole opens up in the bottom of a swimming pool in Israel. Reports say one man was sucked in and died.pic.twitter.com/VBQbVrJnyp / Twitter”

Sinkhole opens up in the bottom of a swimming pool in Israel. Reports say one man was sucked in and died.pic.twitter.com/VBQbVrJnyp

Kimhi holttestét egy bonyolult művelet során hozták ki, amelyhez a mentőmunkások sisakjára erősített Go-Pro kamerák segítségére volt szükség, miközben a mélybe ereszkedtek.

A tűzoltóság és a mentőszolgálat szerint a keresést nehezítette, hogy félő volt, hogy a víznyelőből kiágazó alagutak másodlagos omlást okozhatnak. Egy tartószerkezetet építettek, hogy megakadályozzák, hogy a medence felszíne tovább omoljon rájuk, mielőtt megtalálják az eltűnt férfi holttestét.

A 12-es csatorna híradójának nyilatkozva az egyik ember, aki részt vett a medencés partin, elmondta, hogy nagyjából 50 ember volt a helyszínen, amikor a katasztrófa bekövetkezett.

Egy másik szemtanú a Ynet hírportálnak elmondta, hogy az örvény pillanatok alatt elnyelte Kimhit, és további áldozatok is lehettek volna, de akkor még csak hatan voltak a medencében.

Amikor a víznyelő megnyílt, kiabált a kollégáinak, hogy jöjjenek ki a medencéből, de azok eleinte azt hitték, hogy ez valamiféle játék.

„Másodpercekkel később a talaj egyszerűen eltűnt… Láttam, ahogy két ember egyszerűen eltűnik”

– tette hozzá.

A rendőrség csütörtök este később bejelentette, hogy vizsgálatot indít a haláleset ügyében.

Korách újratöltve: Megnyílt a föld Jeruzsálemben — videó

A Shaare Zedek Medical Center nevű kórház parkolójában több autót elnyelt a föld, miután megnyílt alattuk egy víznyelő.