Tucker Carlson: A demokraták azt hiszik irányíthatják az időjárást

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson a politikai baloldalt ostorozta az Ian hurrikán Floridában okozott pusztításokra adott reakcióik kapcsán.

Carlson megjegyezte, hogy a „tisztességes emberek” általában hátralépnek ilyenkor és rájönnek, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben a politikánál, amikor látják, hogy másokat természeti katasztrófák sújtanak – írja a Daily Wire.

„Az egyetlen dolog, amit nem teszünk, hogy azonnal előreugrunk, hogy valamilyen olcsó és aljas politikai pontot szerezzünk belőle” – mondta Carlson. „Ez régen nyilvánvaló volt. De az elmúlt néhány évben világossá vált, hogy ez már nem nyilvánvaló, legalábbis az egyik politikai párt számára. Láthatták, hogy ez történt a két évvel ezelőtti kaliforniai erdőtüzek után.”

„Ez történt a tavalyi középnyugati tornádók után is, és ez történik most is” – folytatta Carlson.

„Azonnal a kábeltelevízióban és a törvényhozó testületek padsoraiban országszerte önjelölt szakértők követelik, hogy vállalják a felelősséget bármilyen természeti katasztrófáért, ami éppen most történt. A te hibátok, beleértve az Ian hurrikánt is. Te tetted ezt, mert nem támogattad, hogy Joe Biden dollárbilliókat adjon a klímaváltozás elleni küzdelemre. Tehát te okoztad.”

A Fox News műsorvezetője a CNN és az MSNBC több baloldali hírműsorának részleteit mutatta be.

„Emberek halnak meg, úgyhogy várjatok egy pillanatot, mielőtt még több politikai hatalomra vonatkozó követeléseket terjesztetek elő”.

Carlson ezután a CNN-es Don Lemont és az ABC „The View” című műsorának több baloldali műsorvezetőjét is ostorozta.

„Nem lehetne egy természeti katasztrófa, amit természetesnek fogadunk el?”

kérdezte Carlson néhány perccel később. „Azért hívják őket természeti katasztrófának, mert nem mi okoztuk. Ezek a természet termékei. Isten a felelős. Mi nem vagyunk Isten.”

„De ahhoz, hogy ezt beismerd, tényleg azt kell hinned, hogy nem vagy Isten, és ők azt hiszik, hogy ők Isten” – mondta Carlson. „Azt hiszik, hogy ők irányítják az időjárást, és ezért nem tudnak nyugodni. Egyszerűen nem tudják hagyni, hogy az emberek meghaljanak, és a halálukat annak tekintik, ami, ami egy tragédia, ami tiszteletet követel, nem pózolást, és nem a hülye politikai beszédüket. „

Fotó: RAMMB/NOAA/NESDIS 

Tucker Carlson: Miért szolgálná az amerikai érdekeket, ha beleavatkoznánk az ukrán-orosz konfliktusba?

A műsorvezető szerint Amerikának nem érdemes beavatkoznia a kelet-európai vitákba.