Tucker Carlson: Miért szolgálná az amerikai érdekeket, ha beleavatkoznánk az ukrán-orosz konfliktusba?

Az amerikai sajtó már szinte tényként kezeli, hogy az oroszok hamarosan megtámadják Ukrajnát, így elkezdődött a vita, hogy mindebben mi legyen Amerika szerepe.

„Az egyetlen kérdés, ami számít, az hogy az ukrajnai beavatkozás hogyan segíti az Egyesült Államok alapvető érdekeit? És természetesen ez az egyetlen kérdés, amit senki sem tesz fel Washingtonban” – mondta Carlson a nézőknek a műsorában – írja a Daily Wire.

Az amerikai sajtóban megjelent cikkek azt állítják, hogy az amerikai katonai szakértők szerint Oroszország arra készül, hogy a közeljövőben akár 175 ezer katonával, páncélosokkal és tüzérséggel tömeges inváziót indít Ukrajna ellen.

Joe Biden elnök kedden virtuálisan találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, de „nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan kedden nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy a világ kevésbé biztonságos hely-e, miután az elnök találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

„Biden elnök közvetlen és egyenes volt Putyin elnökkel, mint mindig” – állította Sullivan.

„Egyenesen megmondta Putyin elnöknek, hogy ha Oroszország további területeket foglal el Ukrajnától, az Egyesült Államok és európai szövetségeseink erős gazdasági intézkedésekkel fognak válaszolni. További védelmi anyagokat biztosítanánk az ukránoknak azon túl, amit már most is biztosítunk” – folytatta. „És megerősítenénk NATO-szövetségeseinket a keleti szárnyon válaszul egy ilyen eszkalációra”

A találkozót megelőzően azonban Joni Ernst szenátor (R-IA) a médiának azt mondta, hogy Bidennek „azt kell mondania Vlagyimir Putyinnak, hogy nem engedjük tovább folytatni az Északi Áramlat-2 gázvezetéket. Tudnia és értenie kell, hogy meg fogjuk védeni Ukrajnát, segítséget fogunk nyújtani nekik. Ezt nagyon világossá kell tennie”.

Ahogy Carlson fogalmazott, Ernst „egy teljesen szimpatikus, kedves republikánus, aki hirtelen úgy hangzik, mint egy vérszomjas háborús uszító:

„Szóval mi történik, ha nem védjük meg Ukrajnát, Joni Ernst? A gyerekek Des Moines-ban úgy nőnek majd fel, hogy oroszul beszélnek? (…) „Egy pillanatra sem gondolt erre. Mindenki ugyanazokból beszédekből olvas fel – Adam Schifftől Roger Wickerig és Joni Ernstig. Kiderült, hogy a külföldi lobbikampányok elég jól működnek. És ezért fizettek az ukránok is egyet Washingtonban”.

„Mondjatok, amit akartok Donald Trumpról és a Twitter-fiókjáról, talán tetszett nektek, talán elborzasztott a személyes stílusa. De visszatekintve, ha van valami, amiért Donald Trump örök elismerést érdemel, az az, hogy az ilyen idiótákat négy évig a páholyukban tartotta. Donald Trump alatt nem voltak értelmetlen háborúk. Újra és újra ellenállt, amikor a kongresszus tagjai, a Raytheon emberei, amikor az összes érdekelt fél azt sürgette, hogy háborúzzon itt, ott és mindenhol, Donald Trump ellenállt ennek. És Washingtonban mindenekelőtt ezért gyűlölték őt … ” – állította Carlson.

A CNN beszámolója szerint a Biden-kormányzat a Pentagon vezetésével terveket készít arra, hogy szükség esetén evakuálja az amerikaiakat Ukrajnából, ha az oroszok megszállnák nyugati szomszédjukat.

A lengyel migránsválság és az ukrajnai felvonulás után mit tervez Putyin Boszniában?

A jelenlegi boszniai helyzet törékeny. Boszniát egy olyan békemegállapodás tartja össze, amelyet sosem terveztek hosszútávra.