Egy teljes ukrán családot kiirtott a Dnyipróra mért orosz rakétacsapás

Csütörtökön az orosz erők több mint húsz ukrajnai településre mértek csapást, köztük a donyecki régióban Kramatorszkra, Bahmutra, Dnyipropetrovszk megyében Krivij Rihre, Dnyipróra és Nyikopolra.

Csütörtök kora reggel Dnyipróban egy lakóházat is eltaláltak az orosz hadsereg rakétái. A támadásban meghalt a családanya Natalia, és gyermekei, a 12 éves Vaszilisza és a 8 éves Ivan, valamint nagymamájuk, Alla. A családapa nem volt otthon a támadás idején, mivel épp a fronton harcolt.

A család a dnyiproi Polja utcában lakott, de az invázió kezdetén átköltöztek a nagymamájuk házába egy másik városrészbe, ahol a rakétacsapás történt.

Olya Vorozhbyt on Twitter: „This is just unbearable. Family moved to calmer residential area in #Dnipro for safety of their 2 kids, but this night Russian missile hit the house. You see what’s left. Nothing. No one survived, except father, who is a soldier of Ukrainian Army &was on the frontline #WarCrimes pic.twitter.com/UkUNUXXPPX / Twitter”

This is just unbearable. Family moved to calmer residential area in #Dnipro for safety of their 2 kids, but this night Russian missile hit the house. You see what’s left. Nothing. No one survived, except father, who is a soldier of Ukrainian Army &was on the frontline #WarCrimes pic.twitter.com/UkUNUXXPPX

„Látták a fotókat erről a körülbelül 8 méter mély és 10 méter széles gödörről. A robbanás epicentrumában lévő emberek szó szerint elpárologtak”

– nyilatkozta a támadás után a város polgármestere.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Meloni: Az ideges döntések kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak

A vasárnapi parlamenti választásokra készülő Giorgia Meloni is elmondta a véleményét Putyin bejelentéséről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.