Meloni: Az ideges döntések kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak

Moszkva gyengeségét, nehézségét bizonyítja a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) miniszterelnök-jelöltje szerint.

Giorgia Meloni elkeseredett lépésnek nevezte az oroszországi részleges mozgósítás elrendelését, amivel – tette hozzá – „a kisebbségi népcsoportok tagjait és elkeseredett” embereket küldenek meghalni.

Az FdI elnöke „bohózatnak” tartja az orosz csapatok elfoglalta ukrajnai területeken meghirdetett népszavazást is.

A vasárnapi parlamenti választásokra készülő Giorgia Meloni úgy vélte, Vlagyimir Putyin bejelentése után „nem lankadhat a figyelem, éberen, egységben, diplomáciával kell követnünk a fejleményeket, mivel az ideges döntések kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak”.

Meloni hozzátette, hogy Moszkva bejelentése azt bizonyítja, hogy a szankciók eredménnyel jártak, de önmagukban nem elegendőek, kompenzációkra is szükség van.

A szankciók hatását hónapok óta bíráló Matteo Salvini, a Liga vezetője hangsúlyozta, hogy a háború mindenkit a korábbi nézetek módosításra kényszerített.

Megjegyezte, hogy a háború kitöréséig a most oroszellenes európai politikusok is szorosan együttműködtek és kereskedtek Moszkvával.

Meloniék választási győzelme fordulatot hozhat az Európai Unióban?

„Győzelmünk véget vet az Európai Unióban eddig elterjedt gyakorlatnak” – mondta Giorgia Meloni Milánóban.