Amerika felszólította Izraelt, hogy vizsgálja ki egy palesztin gyerek halálát

Hétéves gyermek azután halt meg, miután elesett, miközben állítólag IDF-katonák üldözték Tekoa település közelében – írja a Jerusalem Post. 

Palesztin jelentések szerint az izraeli katonai erők diákokat üldöztek a Tekoa település közelében lévő Khirbet Al Deir térségében, amikor a hétéves Rayan Jasszer Szuleiman lezuhant a magasból. A fiút kórházba szállították, ahol a szíve megállt, és az orvosok kénytelenek voltak kimondani a halálát, miután az újraélesztési kísérletek kudarcot vallottak.

A palesztin jelentések továbbá azt állították, hogy az izraeli erők nem sokkal az eset után rajtaütöttek Szulejmán családjának otthonán.

Az IDF csütörtök délután közölte, hogy több gyanúsított, akik köveket dobáltak egy központi főútvonalon Tekoa közelében, a faluba futott.

Az IDF katonái behatoltak a faluba, hogy megkeressék a gyanúsítottakat, az IDF hangsúlyozta, hogy a házkutatások során nem került sor összecsapásokra, és nem alkalmaztak fegyvereket vagy zavargások feloszlatására szolgáló módszereket.

Az IDF első vizsgálata megállapította, hogy nincs összefüggés a katonák műveletei és a gyermek halála között, de hozzátette, hogy az esetet még vizsgálják.

Egy biztonsági forrás szerint, miután a katonák behatoltak a faluba, elmentek a gyermek otthonába, és szívélyesen megkérték az apját, hogy mondja meg a fiának, hagyja abba a kődobálást. A katonák nem láttak semmi rosszat, de hirtelen zajt hallottak a házban, ami lehet, hogy akkor történt, amikor a gyermek a házban vagy annak közelében elesett.

A katonák nem léptek kapcsolatba a gyermekkel, miután beléptek a faluba, és nem tudnak arról, hogy hol és hogyan esett el a gyermek.

A Hamász csütörtökön elítélte a gyermek halálát, kijelentve, hogy „a cionista megszállás mindennapos bűncselekményeinek folytatása ártatlan gyermekeink ellen Ciszjordániában és az egész megszállt Palesztinában, nem más, mint a megszállás és a védtelen gyermekek és civilek elleni szadizmusának csúnya aspektusa”.

Az izraeli erők kiiktatták a tel-avivi belvárosban gyilkoló terrorista testvérét

Ráád Hazemet Dzsenin városban sikerült kiiktatni. Terrorcselekményre készült.