Megépülhet a Szentély? A vörös üsző már meglehet hozzá

Egy texasi keresztény farmer nevelte fel azokat a nagyra becsült üszőket, amelyek elengedhetetlenek a papok számára a templomban való szolgálathoz.


Öt tökéletesen vörös üsző, amely a halott testet megérintők rituális megtisztításához szükséges érkezett Izraelbe egy texasi farmról, mivel a Templom Intézet folytatja az előkészületeket a jeruzsálemi Harmadik Szentély építésének alapkőletételére – írja a Jerusalem Post.

Az üszők mind egy évnél fiatalabbak, és ha 100 százalékban vörösek maradnak, és nincsenek olyan hibáik, amelyek kizárnák őket, mindegyikük alkalmas lesz arra, hogy a zsidó törvények által előírt hamut előállítsák a halottal érintkezők megtisztításához szükséges hamut

– magyarázta a Templom Intézet hétfőn. Erre a tisztulási szintre azért lenne szükség, hogy a kohaniták (papok) elvégezhessék munkájukat egy jövőbeli Szentélyben.

A jószágokat azonnal Haifába szállították, ahol az Izraeli Állategészségügyi Hatóság előírásainak megfelelően nem kevesebb, mint hét napig karanténban fognak ülni. A karantén után Izraelben két különálló helyre engedik őket, amelyek közül az egyiket végül megnyitják a nagyközönség előtt. Az üszőket ezeken a helyszíneken fogják etetni és gondozni, amíg le nem vágják és hamuvá nem teszik őket harmadik életévüktől kezdve.

Az üszőket a Boneh Israel szervezet segítségével találták meg és hozták Izraelbe, amely zsidók és keresztények részvételével működik. Byron Stinson texasi farmer, a szervezet egyik adománygyűjtője és tanácsadója nevelte fel a szarvasmarhákat.

Az üszőket ünnepélyes keretek között fogadták a Ben-Gurion repülőtéren. A Templom Intézet tisztviselői, Chanan Kupietzky rabbi, Tzachi Mamo rabbi, Yisrael Ariel rabbi és Azaria Ariel rabbi Stinson és Netanel Isaac, a Jeruzsálemi és Örökségvédelmi Minisztérium főigazgatója mellett részt vettek az ünnepségen.

„A próféciák valóra váltak, és a zsidók visszatértek Izraelbe. Most egy templomot kell építeniük. De ez olyan, mintha egy igazán szép autót vennének. Ha nincs nálad a kulcs, nem mész sehova. A vörös üsző a kulcs ahhoz, hogy a Templom úgy működjön, ahogyan működnie kell”

– mondta Stinson.

A gazda, aki a szarvasmarhát nevelte, egy hívő keresztény, akit intenzíven érdekelt ez a parancsolat, és Stinson szerint ezért kezdett vörös szarvasmarhákat tenyészteni.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Tényleg a Vatikánban rejtőznek a Szentély kincsei?

Több olyan ember is él, aki személyesen tanúsíthatják, hogy szemtanúja voltak annak, hogy a Vatikán birtokolja a Szentély kincseit, beleértve az arany menórát is.