A PayPal gyűlöletbeszédre hivatkozva eltávolít „gender-kritikus” szervezeteket

A PayPal több „gender-kritikus” szervezetet is eltávolított a platformjairól azzal az indokkal, hogy gyűlöletbeszédet folytatnak – írja a Washington Examiner. 

A fizetési platform és leányvállalata, a Venmo kedden legalább két olyan csoport számláját távolította el, amelyek rendszeresen bírálták a transzneműek jogvédelmét. Ezek közé tartozott a Gays Against Groomers (Melegek a Groomerek Ellen) nevű, önmagát „melegek koalíciójának a gyermekek szexualizálása, indoktrinálása és medikalizálása ellen” nevezett szervezet PayPal-fiókja. A PayPal lezárta a Free Speech Union és a Daily Sceptic számláit is, két olyan weboldalét, amelyeket a konzervatív brit szerkesztő, Toby Young üzemeltet.

Nem világos, hogy a két tiltás összefügg-e egymással, de mindkét oldal ismert volt arról, hogy bírálta gender ideológiát.

„A PayPalnak régóta fennálló és következetes elfogadható felhasználási irányelvei vannak. Akkor teszünk lépéseket, ha úgy ítéljük meg, hogy egyének vagy szervezetek megsértették ezt a szabályzatot” – mondta egy szóvivő a Washington Examiner lapnak. A szabályzat tiltja a PayPal használatát „a gyűlölet, az erőszak, a faji vagy egyéb, diszkriminatív intolerancia előmozdítására vagy bűncselekmény pénzügyi kihasználására”.

A Gays Against Groomers egy Twitter-fiók, amelyet Jaimee Mitchell, egy floridai republikánus aktivista vezet, aki leszbikus. A fiók rendszeresen bekerült a hírekbe azzal, hogy drag queeneket és a transznemű közösséget kritizáló klipeket posztolt.

„Nem ijedünk meg ettől” – mondta Mitchell a Tucker Carlson Tonight című műsorában való megjelenése során. „Nem vagyunk megfélemlítve, és nem fogunk leállni”.

A Free Speech Uniont Young alapította 2020-ban, hogy megpróbáljon fellépni az úgynevezett „eltörlési kultúra” ellen. Jogi lépéseket tett az Essex Egyetem ellen, hogy 2019-ben megvédjen két, gender-ideológiával nem egyetértő professzort a kirúgástól.

A The Daily Sceptic egy Young által működtetett hírportál.

A milliárdosok, akik lenyomnák a gender ideológiát Amerika torkán

Befolyásos emberek dollármilliókat költenek arra, hogy megváltoztassák az amerikaiak gondolkozását az emberről és biológiájáról – írja Jennifer Bilek oknyomozó újságíró.