Izrael ENSZ-nagykövete nem kért a holokauszttagadó iráni elnök beszédéből

Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete kisétált Ebrahim Raiszi iráni elnök beszéde közben.

Erdan az ENSZ-közgyűlés izraeli asztalán a beszéd előtt elhelyezte nagymamája fényképét is, aki maga is holokauszt-túlélő volt. Két nappal ezelőtt Raiszi egy interjú során azt mondta, hogy további kutatásokra van szükség annak igazolásához, hogy a holokauszt valóban megtörtént-e vagy sem.

„Ez egy új erkölcsi mélypont az ENSZ számára”

mondta Erdan.

Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן on Twitter: „A murderer like #Raisi who denies the Holocaust, (amongst many human rights violations) has 0 place on the world stage. He asked for proof.. here are my Auschwitz surviving grandmothers. To the ambassadors in the GA: leave his speech. A dictator deserves no voice. pic.twitter.com/a1MV5PbqC6 / Twitter”

A murderer like #Raisi who denies the Holocaust, (amongst many human rights violations) has 0 place on the world stage. He asked for proof.. here are my Auschwitz surviving grandmothers. To the ambassadors in the GA: leave his speech. A dictator deserves no voice. pic.twitter.com/a1MV5PbqC6

„Egy tömeggyilkos, aki tagadja a holokausztot, lehetőséget kap az ENSZ-től, hogy aljas gyűlöletét terjessze.

Minden nagykövetnek, aki ott marad a teremben, hogy meghallgassa őt, szégyellnie kellene magát”

– tette hozzá.

„Miközben az iráni ajatollah rezsim elnyomja polgárait, meggyilkolja azokat a nőket, akik nem takarják el a fejüket, és világszerte terrortámadásokat finanszíroz, itt, az ENSZ-ben, amelyet azért hoztak létre, hogy megakadályozza az ilyen atrocitásokat, az iráni elnök, a gyilkos és holokauszttagadó Raizi platformot kap, hogy terjessze gyűlöletét”

– magyarázta Erdan.

Izrael ENSZ-nagykövete a pódiumon tépte szét az Emberi Jogi Tanács éves jelentését

Erdan kijelentette, hogy a jelentésnek „az antiszemitizmus szemétdombján” van a helye, majd széttépte azt és távozott.