Európában hódít az izraeli vegán hús

Az izraeli Rehovotban található Redefine Meat, a növényi alapú „húst” gyártó és forgalmazó MeEat céggel együttműködve forgalmazza termékeit már Finnországban is.

A MeEat több mint 25 éve dolgozik a húsiparban, minden csínját-bínját ismerik ennek a területnek – meséli Mikko Karell, a MeEat vezérigazgatója. Szerinte ízre és kinézetre is kompromisszummentes húsfogyasztási élményt tudnak előállítani – olvasható a zsido.com cikkében.

„Számunkra a New-Meat áthidalja a termékportfóliónkban lévő hiányosságot azzal, hogy most először prémium termékkel szólíthatjuk meg a finn csúcskategóriás gasztronómiai fogyasztóit, ami hozzájárul ahhoz, hogy tovább gyorsítsuk az ország növényi alapú ételekre való átállását”.

Az első étterem, ahol a Redefine Meat’s Beef Flank steaket felszolgálhatják Finnországban az Emo, egy európai konyhájú hely lesz Helsinkiben. Niko Suomalainen séf elmondta: amikor megismerkedtek a Redefine Meat steak termékeivel, meglepődtek a húshoz hasonló textúrán és ízen. Szerinte a vendégeik ugyanúgy élvezni fogják, mint ők.

A tavaly év végi kereskedelmi bevezetése óta a New-Meat már több mint 500 étteremben, szállodában és egyéb vendéglátóhelyen kapható Izraelben és nyolc európai országban, köztük az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában.

Egy izraeli startup cég már 3D-nyomtatással készít „marhahúst”, most Európába jönnek

A Redefine Meat kiterjesztette tevékenységét Európára is, ahol reményei szerint jövő év végére több ezer étterembe jut el, először tálalva fel növényi alapú hústermékeit.