Egy izraeli startup cég már 3D-nyomtatással készít „marhahúst”, most Európába jönnek

Az izraeli startup, a Redefine Meat kiterjesztette tevékenységét Európára, ahol reményei szerint jövő év végére több ezer étterembe jut el először tálalva fel növényi alapú hústermékeit.

A marhahúspótló ételt eddig Izraelben, valamint Németországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban lehetett csak kapni. A szója- és borsófehérje, csicseriborsó, cékla, élesztő és kókuszzsír keveréke a „bavette” néven is ismert bélszínt utánozza.

A cég, amely eddig mintegy 150 izraeli étteremmel dolgozott együtt, azt mondta, hogy „az egész húsdarabok” kiszélesítik az alternatív hústermékek vonzerejét, amelyek eddig többnyire a darált marhahúsból készült ételekre, többek között a hamburgerekre és a kolbászokra korlátozódtak.

„Ez hozza a pénzt. Ez az oka annak, hogy van húsunk”

– mondta Eshchar Ben-Shitrit vezérigazgató.

Az alternatív húsok nagyobb darabjainak előállítása bonyolultabb, és még mindig fejlesztés alatt állnak.

3D-printed fake meat: The healthier, greener future of food?

Subscribe to France 24 now: https://f24.my/YouTubeENFRANCE 24 live news stream: all the latest news 24/7https://f24.my/YTliveEN…Israeli firm Redefine Meat …

„Növeljük a kapacitást. Minden egyes tétel, amit készítünk, ötször nagyobb, mint az előző tétel. Tehát változtatunk … a gépeken és a termékjellemzőkön is”

– mondta.

A vállalat azt tervezi, hogy az elkövetkező néhány évben öt gyárat épít Izraelben, Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában.

A technológia fejlődésével és az alternatív húsok ízének és változatosságának javulásával az ágazat forgalma 2029-re elérheti a 140 milliárd dollárt, ami a világ húspiacának mintegy 10%-át jelenti – a Barclays becslése szerint.

A verseny már most is nagy, olyan szereplőkkel, mint a kaliforniai Beyond Meat (BYND.O) és az Impossible Foods, valamint a spanyol Novameat.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Havi hét tehénnyi „tiszta” hús fejlődik egy izraeli cég minden tartályában

Egy izraeli cég elsőként képes ipari mennyiségű húst termelni Tel-Aviv melletti üzemében. A Future Meat Technologies állati sejtekből növesztett, környezettudatos és génmanipuláció mentes csúcstermékekkel jelentkezik.