Élő adásban csinált magából hülyét a CNN sztárműsorvezetője

Hilary Fordwich, a brit királyi család ügyeiben járatos szakértő volt Don Lemon vendége a CNN-nél.

„Vannak, akik jóvátételt kérnek a gyarmatosításért. Vannak, akik azt akarják, hogy kárpótolják őket, a közvélemény tagjai pedig azon tűnődnek, hogy ‘Miért mi szenvedünk, amikor nektek [a királyi családnak], ott van ez a rengeteg vagyona?

Ezek jogos aggodalmak”

szögezte a kérdést a CNN műsorvezetője Fordwichnak.

Fordwich egyetértett azzal, hogy a rabszolgaság miatti jóvátétel fontos ügy, bár szerinte, akik ezt akarják, azoknak az afrikai rabszolgatartókhoz kell fordulnia.

„Nos, azt hiszem, igazad van a jóvátételekkel kapcsolatban – ha az emberek ezt akarják, akkor vissza kell mindig menni az ellátási lánc elejére. Hol volt az ellátási lánc kezdete?”

– kérdezte a szakértő Lemont.

„Afrikában volt”

– válaszolta meg a saját kérdését Fordwich.

„Melyik volt az első nemzet a világon, amelyik eltörölte a rabszolgaságot? A britek voltak”

– jelentette ki Fordwich, majd hozzátette: „Nagy-Britanniában eltörölték a rabszolgaságot, majd kétezer brit tengerész halt meg a nyílt tengeren, hogy megpróbálják megállítani a rabszolgaság tovább élését. Hogy miért? Mert az afrikai királyok eladták a saját népüket. Ketrecekben [tartották őket] a partokon”.

„Szerintem teljesen igazad van. Ha jóvátételt kell fizetni, akkor vissza kell mennünk egészen az ellátási lánc elejéig, és meg kell kérdeznünk:

„Ki gyűjtötte össze a saját népét, és zárta őket ketrecekbe?”.

A szakértő válasza után Lemon láthatóan megilletődött, és gyorsan áttért a műsor következő szegmensére.

Tom Elliott on Twitter: „CNN’s @DonLemon tells royal commentator Hilary Fordwich the royal family should pay reparations – immediately regrets it pic.twitter.com/LotCfBoAym / Twitter”

CNN’s @DonLemon tells royal commentator Hilary Fordwich the royal family should pay reparations – immediately regrets it pic.twitter.com/LotCfBoAym

Christiane Amanpour elnézést kért, amiért Trumpot a náci bűnökkel említette egy lapon

A CNN neves műsorvezetője kijelentette: „Hitler és gonoszságai teljességgel egyediek a történelemben. Sajnálom, hogy a nyilatkozatom fájdalmat okozott.”