A republikánus kormányzó véget vetett a demokrata „transzőrületnek” Virginiában

Virginia állam republikánus kormányzója, Glenn Youngkin visszaállította az állam transznemű diákokkal való bánásmódját: előírja számukra, hogy a biológiai nemüknek megfelelő mosdókat és öltözőket kell használniuk.

A republikánus visszavonta az elődje által bevezetett változtatásokat, amelyek a fürdőszobahasználattól a névmásokig mindent érintettek.

Az új szabályok, amelyek egy 30 napos nyilvános véleményezési időszak után lépnek hatályba, azt is kimondják, hogy a kiskorúakat a hivatalos nyilvántartásukban szereplő nevükön és névmásukon kell szólítani – kivéve, ha a szülő másra ad engedélyt.

A 2022-es modellszabályzat a virginiai közoktatási intézményekben minden diák és szülő magánéletéről, méltóságáról és tiszteletéről című dokumentumot pénteken tette közzé a virginiai oktatási minisztérium az interneten.

Az új irányelvek ellentétben állnak a tavaly életbe lépett változtatásokkal, amelyek lehetővé tették, hogy a gyerekek a nemi identitásuknak megfelelő neveket, névmásokat és mosdókat használhassanak, és arra ösztönzik az iskolákat, hogy „eseti alapon” döntsenek arról, hogy meg kell-e osztaniuk a tanulók nemi identitásával kapcsolatos információkat a szüleikkel.

Ahogy várható volt többen bírálták a Youngkin-féle változást, Mike Mullin demokrata képviselő például „teljesen szégyenletesnek” nevezte azt.

„A változtatások a virginiaiak állampolgári jogainak nyílt megsértését jelentik”

– fogalmaztak a szenátusi demokraták közös nyilatkozatukban.

Rabbik kifakadtak a transz-kérdésen: „a fantáziák nem változtatnak a valóságon”

Izraelben vezető rabbik azért tiltakoznak, mert egy harmadikos kislány, aki szülei szerint „fiúként” azonosítja magát, egy vallásos iskola fiú osztályba akar ezentúl járni.