Tanulás közben sebesítette meg a terrorista lövése a jesiva növendéket Karmelben

A Har Hebron déli részén fekvő Karmel zsidó település jesivájának vezetője, Natan Ofner rabbi, akinek tanítványa megsérült a tegnapi terrortámadásban, péntek reggel felidézte az eseményeket a Kan közrádiónak – számolt be az Ujkelet.live.

A rabbi szerint a 18 éves diákot a nap folyamán megoperálják, hogy eltávolítsák a repeszdarabokat, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan felépül. A tanuló sérüléseit eredetileg közepesen súlyosnak írták le.

„Ültünk és tanultunk, amikor hangos zajt hallottunk a dolgozószoba mögül. Az egyik [diák] kiment megnézni, mi történik, és újabb zajt hallottunk. Utólag megtudtuk, hogy lövésekről van szó, de akkor még azt hittük, hogy valami leesett” – mondta Ofner.

כאן חדשות on Twitter: „הפיגוע בדרום הר חברון | תיעוד פגיעת הירי בישיבה בכרמל * המצוד אחר המחבל נמשך@carmeldangor pic.twitter.com/uGrOvh77Z6 / Twitter”

הפיגוע בדרום הר חברון | תיעוד פגיעת הירי בישיבה בכרמל * המצוד אחר המחבל נמשך@carmeldangor pic.twitter.com/uGrOvh77Z6

„Ugyanazzal a diákkal odamentünk, minden normálisnak tűnt, majd három nagyon hangos robbanást hallottunk, amit egy sortűz követett, ami behatolt az ajtón” – folytatta a rabbi.

,,Még mindig nem tudtuk, hogy fegyveres terrortámadásról van szó, és akkor [a diák] észrevette, hogy vérben úszik.”

„Az összes srác megértette, mi történik. Bementünk egy védettebb területre. Riasztottuk a hadsereget, és gyorsan megérkeztek.”

Tegnap a 18 éves jesiva diákot meglövő terrorista elmenekült a helyszínről. Az izraeli csapatok átfésülték a környéket, a település mellett több mint 100 méterrel északkeletre töltényhüvelyeket és egy tölténytárat találtak.

A Kan szerint a jesivát célzó lövések előtt tüzet nyitottak egy izraeli járműre is, mely a közösség közelében haladt. A sofőr sértetlenül megúszta a támadást.

Az Izraeli Védelmi Erők, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a határrendőrség csapatai a terrorhullám megtörésére indított művelet részeként az éjszaka razziákat végeztek Júdea és Szamária különböző pontjain, köztük Szilat ad-Dahr és Szeida falvakban.

Az éjszaka folyamán tizenhét keresett személyt tartóztattak le.

Kalapáccsal támadott meg egy izraeli katonát, nem kellett volna

A katona éjszaka egy elhagyatott katonai előőrsnél akart könnyíteni akart magán, mikor váratlanul megtámadták.