Kalapáccsal támadott meg egy izraeli katonát, nem kellett volna

Lelőttek egy palesztin férfit csütörtök reggel Rámalláh közelében, miután kalapáccsal támadt egy izraeli katonára – közölte az Izraeli Védelmi Erők.

A támadás nem sokkal éjfél után történt Beitin palesztin faluban – írja a JNS.

A katona rutinműveletet hajtott végre, amikor egy elhagyatott katonai előőrs közelében ment könnyíteni magán, amelynek belsejében a támadó elrejtőzött – jelentette az izraeli média.

A palesztin rátámadt a katonára, és fejbe vágta, könnyebben megsebesítve őt.

A katona ezután tüzet nyitott a támadóra, és megölte. Az IDF szerint a terrorista egy késsel is rendelkezett.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma később a terroristát a 17 éves Haitham Hani Mubaraknak nevezte meg – jelentette az izraeli média.

Az incidens a Júdea és Szamaria területén tapasztalható palesztin terrorhullám közepette történt.

Benny Ganz izraeli védelmi miniszter szerdán kijelentette, hogy az IDF folytatja a műveleteket a Palesztin Hatóság által ellenőrzött területeken, ha a Palesztin Hatóság nem képes fenntartani ott a biztonságot.

Hétfőn az IDF vezérkari főnöke, Aviv Kochavi altábornagy azt mondta, hogy a Palesztin Hatóság egyre kevésbé képes megfékezni a terrort, ami arra kényszeríti Izraelt, hogy fokozza saját műveleteit Júdeában és Szamáriában.

Kochavi megjegyezte, hogy a „Breakwater hadművelet” márciusi elindítása óta eddig mintegy 1500 körözött palesztint fogtak el, és több száz támadást akadályoztak meg – mondta.

EPA/ALAA BADARNEH

Lapid: Senki sem fogja megmondani Izraelnek, hogyan védje meg magát

Az izraeli miniszterelnök határozott választ küldött az amerikai kritikákra.