Egy Trumpot támogató vállalkozónak is lefoglalta a telefonját az FBI

A MyPillow vezérigazgatója, Mike Lindell egy kedd esti Facebook-közvetítésben beszámolt róla, hogy az FBI lefoglalta a telefonját – írja a Business Insider. 

A Lindell által feltöltött idézés másolata szerint a mobiltelefonját kedden vették el szövetségi ügynökök egy olyan végzés részeként, amely a „Dominion számítógépes szavazórendszerének megrongálására vagy módosítására vonatkozó felhatalmazással vagy annak hiányával kapcsolatos feljegyzéseket” keresett.

A The Daily Beastnek küldött kommentárjában az FBI denveri kirendeltsége azt mondta, hogy „anélkül, hogy kommentálnám ezt a konkrét ügyet, megerősíthetem, hogy az FBI a helyszínen egy szövetségi bíró által engedélyezett házkutatási parancsot hajtott végre”, de azt mondta, hogy nem tud egyedi eseteket kommentálni.

Lindell szerint négy szövetségi ügynök „sarokba szorította” őt egy Hardee’s étterem előtt, és jelezték, hogy nem áll szándékukban letartóztatni az üzletembert.

„Csak a telefonját akarjuk” – emlékezett vissza Lindell az ügynökök szavaira.

Lindell egy keddi adásban azt is elmesélte, hogyan tiltakozott az ellen, hogy az ügynökök lefoglalták a telefonját, mivel minden üzletét arról irányítja.

Lindell mellett határozottan kiállt Donald Trump volt elnök is – aki a múlt hónapban maga is célpontja volt a floridai Mar-a-Lago rezidenciáján tartott FBI-razziának.

„Mike Lindellt, ‘A Párnás fickót’ épp most razziázta meg az FBI. Most már hivatalosan is egy felfegyverzett rendőrállamban élünk, megbundázott választások, meg minden. Országunk nevetség tárgya az egész világon” – posztolta Trump a Truth Socialon.

Lindell egyike Trump legnagyobb támogatóinak. Júniusban az Insidernek elmondta, hogy megpróbálta elérni, hogy nyilvánosan tanúskodjon a Capitoliumban történt zavargásokat vizsgáló képviselőházi bizottság előtt, de azt mondta, hogy a testület nem akart vele beszélni.

Lindell emellett egy országos szintű erőfeszítést is finanszíroz, amelynek célja az elektronikus szavazógépek használatának megakadályozása. A Dominion szavazástechnikai vállalat által ellene indított 1,3 milliárd dolláros perben és a Smartmatic szavazórendszereket gyártó vállalat által indított perben is érintett.

Lindell nem az első Trump közeli személy, akitől lefoglal bizonyítékot az FBI.

Trump szerint Bidennek teljesen elmentek otthonról

Trump felháborodva reagált Joe Biden beszédére, miután az amerikai elnök azzal vádolta Trump támogatóit, hogy „fenyegetést jelentenek” az országra.