Trump szerint Bidennek teljesen elmentek otthonról

Trump felháborodva reagált Joe Biden beszédére, miután az amerikai elnök azzal vádolta Trump támogatóit, hogy „fenyegetést jelentenek” az országra.

Donald Trump volt elnök azzal vádolta meg Joe Bident, hogy „elmebeteg lehet, vagy késői stádiumú demenciában szenved”, miután az elnök csütörtöki beszédében Trump támogatóit „fenyegetésnek” nevezte az Egyesült Államokra nézve.

„Valakinek el kellene magyaráznia Joe Bidennek, lassan, de szenvedélyesen, hogy a MAGA azt jelenti, hogy MAKE AMERICA GREAT AGAIN!”

– posztolta Trump a Truth Social oldalára.

„Ha nem akarja, hogy Amerika újra nagyszerű legyen, akkor nem kellene képviselnie az Amerikai Egyesült Államokat!”

– tette hozzá a volt elnök.

Trump azzal is vádolta Bident, hogy megszegte az elnöki hagyományokat, amiért a rendkívül megosztó beszédet egy olyan katonákból álló közönség előtt mondta el, amelynek elvileg politikamentesnek kellene lennie.

A beszéd során a 80 éves Biden többször is kijelentette, hogy „nem fogja tétlenül nézni”, ahogy Trump és támogatói „szélsőséges ideológiájukkal” visszaszerzik a hatalmat.

A beszéd során Biden azt állította, hogy „Trump és a MAGA republikánusok olyan szélsőségességet képviselnek, amely köztársaságunk alapjait fenyegeti… És ez veszélyt jelent erre az országra”.

„Ha megnézzük a ma esti kínos és dühös Biden-beszéd szavait és jelentését, akkor megfenyegette Amerikát, többek között a katonai erő lehetséges alkalmazásával”

– írta Trump egy másik bejegyzésben.

„Biztosan elmebeteg, vagy késői stádiumú demenciában szenved!”

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus kisebbségi vezetője szintén dühösen reagált Biden beszédére, „a demokrácia elleni támadással” vádolva az elnököt.

„Ahelyett, hogy megpróbálta volna összehozni az országot, hogy megoldja az általa okozott sok problémát, Biden elnök úgy döntött, hogy megosztja, megalázza és becsmérli amerikai honfitársait – egyszerűen azért, mert nem értenek egyet a politikájával”

– tweetelte McCarthy.

„Elnök úr: amerikaiak millióinak tartozik egy bocsánatkéréssel”.

Joe Biden szerint az amerikai demokrácia támadás alatt áll

Az amerikai elnök szokatlanul kemény hangon támadta Trumpékat. A republikánusok bocsánatkérést követelnek.