Jordan Peterson ihlette egy új film főgonoszát

Jordan Peterson válaszolt Olivia Wilde-nak, aki azt mondta, hogy a Chris Pine által a Don’t Worry Darling című készülő filmben alakított baljós karaktert a pszichológusról mintázták – írja az Independent. 

A film, amely hétfőn (szeptember 5-én) debütált a Velencei Filmfesztiválon, egy ötvenes években élő fiatal házaspár történetét követi nyomon, akiket Harry Styles és Florence Pugh alakít.

Az Interview magazinnak adott interjújában Wilde színésztársával, Maggie Gyllenhaallal beszélgetett arról, hogy mi inspirálta Pine karakterét.

„Ezt a karaktert erről az őrült emberről, Jordan Petersonról mintáztuk, aki az incel közösség ál-intellektuális hőse”

– mondta Wilde.

A továbbiakban úgy magyarázta az inceleket, mint „jogfosztott, többnyire fehér férfiak közösségét, akik úgy gondolják, hogy joguk van a nőkkel való szexhez”.

„Úgy gondolják, hogy a társadalom most megfosztotta őket – hogy a feminizmus eszméje a természet ellen dolgozik, és hogy vissza kell minket tenni a helyünkre” – tette hozzá Wilde.

Több kritikus megjegyezte, hogy furcsa, hogy Wilde olyan emberről mintázta a filmje gonoszát, akit láthatóan nem ismer, hiszen Peterson híres arról, hogy a fiatal férfiakat a felelősség vállalásra bátorítja. Ráadásul többször kijelentette, hogy abszurd az incel mozgalom, mert szerinte ha egy férfi nem képes meghódítani egy nőt, az nem a nők, hanem a férfi hibája.

A hétvégén Peterson visszavágott Wilde-nak, mondván: „Nos, [Pine] elég vonzó férfi hírében áll… szóval lehetne rosszabb is.”

„Azt is remélem, hogy Chris Pine legalább az én nagyon formális ruhatáramnak igazságot szolgáltat a legújabb propagandában, amelyet a Hollywoodot most uraló, woke, önelégült unalmasok és zsarnokok terjesztenek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy ilyen szemetet gyártsanak”

– mondta Peterson a National Postnak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Peterson a letiltásáról: Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet

„A jelenlegi körülmények között becsületbeli jelvénynek tekintem [a kitiltást]” – mondta a pszichológus.