Felfüggesztettek egy ír tanárt mert nem rendelte magát alá a transz ideológiának

Fogdába került egy evangéliumi keresztény ír tanár, miután egy transznemű gyerek miatt kirobbant vitát követően nem volt hajlandó abbahagyni a tanítást – írja a Metro. 

Enoch Burke-öt felfüggesztették a dublini Wilson’s Hospital Schoolból, mert nem volt hajlandó egy transznemű diákot a preferált névmással szólítani – mivel ez szerinte keresztény hitének megsértése lett volna.

A tanár ellen tiltó végzést adtak ki, és felszólították, hogy ne látogassa az iskolát, miután nyilvánosan összetűzésbe került az igazgatóval egy diák miatt, aki nemi átalakítás előtt áll.

Burke azonban továbbra is megjelent, és egy üres osztályteremben ült, mire az iskola kihívta rá a rendőrséget.

A kiérkezést követően letartóztatták Burke-öt, és egyenesen a bíróságra vitték, mert nem tartotta be a végzést..

A bíróságon saját magát képviselve Burke azt mondta, hogy a gyermeket „ők”-ként emlegetni „olyasmi, amit nem fogok megtenni”, és hozzátette, hogy „lelkiismeretét sértené”, ha távol maradna az iskolától.

Burke azt mondta a bírónak, hogy „őrültség”, hogy az osztályteremből a börtöncellába vezetik, mert nem hajlandó feladni keresztény hitét.

‘Tanár vagyok, és nem akarok börtönbe menni’ – mondta a bíróságnak. ‘Ma az osztályteremben akarok lenni, ott voltam ma reggel, amikor letartóztattak’.

‘A transzneműség ellenkezik a keresztény hitemmel. Ellentétes a Szentírással, ellentétes az írországi egyház és az iskolám ethoszával’.

A bíróság meghallgatta, hogy Burke nyilvánosan szembeszállt az igazgatóval egy júniusi iskolai rendezvényen, amelyen a személyzet, a szülők és a diákok vettek részt.

Az iskola alapítójának, Andrew Wilsonnak a tiszteletére rendezett istentisztelet végén két percig tartó beszédében Burke „képmutatással” vádolta az igazgatónőt.

Burke elmesélte a bíróságon, hogyan kérdezte meg az igazgatónőt, hogy ha Wilson – aki azért alapította az iskolát, hogy Istent tisztelje és a köz szolgálatában álljon – lenézne, vajon képmutatásnak tartaná-e ezt az egészet.

Burke elmondta, hogy ezután türelmesen megvárta, amíg az igazgatónő befejezi az étkezést, mielőtt odalépett hozzá, és egyszer megkérte, hogy vonja vissza a követelését a diákkal kapcsolatban.

A bíró döntése nyomán a tanár most addig marad börtönben, amíg „megtisztul a megvetésétől”, vagy a bíróság szabadon nem engedi.

Amikor Burke felajánlott némi időt, hogy átgondolja a végzést, azt mondta, hogy nem fogja megvetni a keresztény hitét, és a bírósági végrehajtók azonnal a Mountjoy börtönbe vezették.

A tanár még legalább egy hétig a Mountjoyban lesz – írta a BBC. Az iskola ügyvédei szerint az ügynek semmi köze a transz-vitához, szerintük Burke-nek egyszerűen nem kellett volna megszegnie a felfüggesztését.

A szavak elrablása – változtasd meg a nyelvet és megváltoztatod a gondolkozást

A beszéd „toleránssá” tétele azt a célt szolgálja, hogy ráerőltesse az emberekre, hogy alakítsák át az értékrendjüket. Hajdú Tímea publicisztikája.