Liberman szerint Netanjahu „az emberi faj söpredéke”, a Likud válaszolt neki

Az izraeli pénzügyminiszter az ellenzéki vezetőt hibáztatja az ellene irányuló legújabb vádakért.

Avigdor Liberman pénzügyminiszter és a Jiszráél Béjtenu elnöke ostorozta Benjámin Netanjahu volt miniszterelnököt és ellenzéki vezetőt.

„Netanjahu módszereiről van szó, nem ez az első eset – ez az ember egyszerűen az emberi faj söpredéke, akinek nincsenek határok”

– mondta Liberman,

„Emlékszünk Beni Ganz történetére Havura rabbival, Jiszráél Bacherrel. Még akkor is, amikor Netanjahut megkérdezték a televízióban, hogy beszélt-e valaha Havura rabbival, hazudott, és azt mondta, hogy nem. Másnap lejátszották a Havura rabbival folytatott beszélgetését. Ugyanez a helyzet Gideon Szaár történetével”

– tette hozzá.

„Netanjahu megérti, hogy az egyetlen dolog, ami közte és a kormány között áll, az Avigdor Liberman”.

Liberman azt is állította Netanjahuról, hogy megpróbál nem tudomást venni a figyelmeztető levelekől, amelyeket egy állami vizsgálóbizottságtól kapott a Meron-hegyi katasztrófával kapcsolatban, és helyette, minden erejét ő ellene összpontosít.

„Semmi sem segít rajta, továbbra is kiállok és gondoskodom róla, hogy továbbra is 59 mandátumot kapjon minden szavazáson”

– tette hozzá Liberman.

A Likud nem hagyta szó nélkül Liberman megjegyzéseit.

„Liberman egy nyomás alatt álló nemzeti uszító. Az az ember, aki azt javasolta, hogy a harediket dobják a szemétdombra, most Netanjahut becsmérlő szavakkal illeti, mint valami utolsó gengsztert.

Reméljük, hogy nem ajánl fel senkinek 100 ezer dollárt, hogy Netanjahut likvidálja. Liberman abbahagyhatja a hallucinálást, a Likudnak és Netanjahu volt miniszterelnöknek semmi köze az ellene az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott vádakhoz”

– írta közleményében Netanjahu pártja.

„Százezer dollárt ajánlott fel nekem, hogy öljek meg egy rendőrfőnök-helyettest”

Nagyon kemény vádakat fogalmaztak meg az izraeli pénzügyminiszterrel szemben. Dübörög az izraeli választási kampány.