„Százezer dollárt ajánlott fel nekem, hogy öljek meg egy rendőrfőnök-helyettest”

Avigdor Liberman pénzügyminiszter egyik önjelölt volt tanácsadója, Yossi Kamisa azzal vádolta meg szerdán a minisztert, hogy 100 ezer dollárt ajánlott neki egy izraeli rendőrfőnök-helyettes meggyilkolására.

Egy csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Liberman azt írta:

„Nyilvánvalóan egy olyan ember állításáról van szó, akinek szándékai mérföldekre vannak a tisztaságtól. Ez egy rosszindulatú cselekedet ellenem és a pártom ellen”

– írta, hozzátéve, hogy be fogja perelni a férfit rágalmazásért.

Bár Kamisa azt állította, hogy Liberman közvetlen tanácsadója volt, a pénzügyminiszter ezzel szemben azt állította, hogy Kamisa valójában soha nem volt a közvetlen tanácsadója, hanem a párt aktivistája volt annak kezdeti időszakában, és soha nem nevezték ki a párton belüli pozícióba.

„Az első beszélgetésünk közel két évtizeddel ezelőtt történt. Kamisa korábban a rendőrségnek dolgozott”

– tette hozzá Liberman.

„Ebben az esetben miért nem tett soha feljelentést a rendőrségen, ha kapott egy ilyen ajánlatot?”

– folytatta.

Nő a félelem a külföldi beavatkozástól a közelgő izraeli választásokon

Ahogy közeledik a választások időpontja, úgy szaporodnak az álprofilok és a hamis információk.

Liberman kijelentette továbbá, hogy a rágalmazására irányuló törekvések Benjamin Netanjahu ellenzéki vezetőtől származnak.

Kamisa állításai szerint, tette hozzá Liberman, valóban tett feljelentést a rendőrségen, de nem 20 évvel ezelőtt, hanem egy hónappal ezelőtt, „praktikusan a Knesszet feloszlása után”.

„Állításaimat Izrael főügyészéhez [Gali Baharav-Miara] elé vittem: Már több mint egy hónapja az asztalán vannak olyan információk, amelyek arra utalnak, hogy egy politikus pénzt ajánlott fel egy rendőr meggyilkolásáért cserébe”

– tweetelte Kamisa.

„Hozzák be Libermant és engem egy poligráfos vizsgálatra, és kérdezzék meg: Felajánlott-e 100 ezer dollárt egy rendőr megöléséért?”

A hatóságok a 12-es csatorna szerint „furcsának, és az abszurditás határát súrolónak” nevezték Kamisa állításait, és nem hiszik, hogy a Baharav-Miara emiatt eljárást indítana.

Netanjahu: Izrael léte a hit diadala

Izrael volt miniszterelnökével Ben Shapiro, ismert konzervatív politikai kommentátor készített egyórás riportot.