Jó hír: Négy évre is bekasztlizhatják a zsidóverő muszlim taxisofőrt

Vádat emeltek a New York állambeli Staten Island egyik muszlim taxisofőrje ellen, aki 2018-ban Brooklyn Borough Park negyedében három hászid zsidó férfit támadott meg indokolatlanul – jelentette be szerdán Eric Gonzalez kerületi ügyész.

A 41 éves Farrukh Afzalt másodfokú testi sértés kísérlete, harmadfokú testi sértés és harmadfokú fenyegetés miatt ítélték el a brooklyni legfelsőbb bíróság bírája, Evelyn Laporte előtt zajló esküdtszéki tárgyaláson. A gyűlölet-bűncselekmény vádja alól felmentették.

A vádlott 2022. szeptember 15-i ítélethirdetéskor akár négy év börtönbüntetésre is számíthat.

Gonzalez kijelentette, hogy „a vádlott erőszakos viselkedésének nincs helye Brooklynban, ahol értékeljük a sokszínűséget és minden vallást szívesen látunk”.

„A mai ítéletnek erős üzenetet kell küldenie mindenkinek, aki ilyen felháborító és indokolatlan támadást követne el”

– tette hozzá.

Michael Dickson on Twitter: „NYPD: Brooklyn attack was a hate crime: Farrukh Afzal, 37, charged after punching down and beating a 62-year-old Jewish man at 46th Street and 13th Avenue in Boro Park in broad daylight. Eyewitness said: he screamed: „I hate Jews”. pic.twitter.com/01E0uH1fTD / Twitter”

NYPD: Brooklyn attack was a hate crime: Farrukh Afzal, 37, charged after punching down and beating a 62-year-old Jewish man at 46th Street and 13th Avenue in Boro Park in broad daylight. Eyewitness said: he screamed: „I hate Jews”. pic.twitter.com/01E0uH1fTD

2018. október 14-én Afzal úgy kanyarodott ki a taxijával, hogy megpróbált elütni egy hászid férfit a Borough Parkban, de a zsidó férfi arrébb ugrott, így megmenekült attól, hogy a jármű elüsse. Afzal ezután egy másik, 62 éves hászid férfihez hajtott, kiszállt az autójából, odarohant az áldozathoz, és megszúrta őt – derült ki a térfigyelő kamerák felvételeiből.

Afzal egy kereszteződésig üldözte a férfit, és tovább ütlegelte, sérüléseket okozva az arcán és a testén. A Yeshiva World News szerint egy harmadik hászid férfit, aki megpróbált közbelépni, a vádlott szintén üldözőbe vette.

Meg akartak késelni egy rabbit, de nem hagyta magát

„Allahu Akhbar” kiáltással támadt egy 17 éves arab fiú a Chábád rabbira. Rosszul tette.