India sikeresen tesztelte az izraeli Barak rakétát (videó)

Katonai gyakorlat célja az volt, hogy megvizsgálják a rakéta képességeit a légi fenyegetések ellen a vadászgépektől a drónokig.

Sikeresen lőttek ki egy izraeli felszíni-levegő rakétát az indiai haditengerészet Vikrant nevű repülőgép-hordozójáról szerdán egy hadgyakorlat keretében.

Defence Decode® on Twitter: „Indian navy’s aircraft carrier INS Vikramaditya test firing Barak 1 surface-to-air missile (SAM) pic.twitter.com/PL3pNXE4oB / Twitter”

Indian navy’s aircraft carrier INS Vikramaditya test firing Barak 1 surface-to-air missile (SAM) pic.twitter.com/PL3pNXE4oB

A rakétát először júliusban vetették be, amikor két, a Karish gázmező felé tartó Hezbollah drónt lőttek le vele.

A továbbfejlesztett Barak 8 rakétasorozat először 2015-ben állt szolgálatba. A rendszert indiai együttműködéssel fejlesztették ki, és megoldást jelent a Hezbollah tulajdonában lévő fejlett rakéták ellen. A rendszer hajóról vagy szárazföldön működő ütegként működik, és képes azonosítani és megsemmisíteni olyan célpontokat, mint a vadászgépek, rakéták és drónok.

Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken bocsátotta vízre a Vikrantot, az első Indiában tervezett repülőgép-hordozót.

A hajó a valaha Indiában épült legnagyobb, 252 méter hosszú.

India így azon kevés országok egyike lett, amelyek repülőgép-hordozóval rendelkezik, az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország és az Egyesült Királyság mellett.

Miért éri meg Marokkónak izraeli Barak MX rakétavédelmi rendszert vásárolnia?

A Barak MX 2020-ban az Örményország és Azerbajdzsán közötti hegyi-karabahi konfliktusban 100%-os sikerarányt ért el az orosz Iszkander rakéták ellen.