Egy hatéves afrikai kislány életét mentették meg az izraeli orvosok

A kis Phylis egészen Zambiából utazott a Wolfson Medical Centerbe a Save a Child’s Heart által koordinált életmentő műtétre.

Phylis, egy hatéves kislány, Zambiából érkezett Izraelbe, hogy életmentő műtétet hajtsanak rajta végre egy két évvel ezelőtt felfedezett szívhiba miatt.

Phylis a Save a Child’s Heart közreműködésével került Izraelbe a műtétre, amely a világ 64 országából már hatezer szívbeteg gyermek életét mentette meg azzal, hogy Izraelbe hozta őket életmentő műtétre.

Négyéves korában Phylis visszatérő és tartós ájulásrohamokkal kezdett küzdeni, miközben az ujjai és az ajkai hirtelen elkékültek.

Több vizsgálat után kiderült, hogy veleszületett szívhibája van, amely befolyásolja a vér áramlását a szívben. Phylisnek sürgős kezelésre volt szüksége, hogy megmentsék a szívét és ezzel az életét.

„Tudtuk, hogy jó kezekben vagyunk, mert ismerek egy másik gyermeket, akit Izraelben műtöttek, és minden simán ment, és ma már egészséges. Itt mindenki csodálatosan bánt velünk, amikor megérkeztünk”

– mondja Phylis édesanyja, Muyano.

„Phylis nagyon várta már az első napot az első osztályban. Arról álmodik, hogy ő maga is tanár lesz, és már olyan régóta várt erre a napra. Elmagyaráztam neki, hogy azért vagyunk itt, hogy egészséges szívvel mehessen vissza az iskolába, és hogy az egész élete előtte áll, hogy tanuljon, játsszon és iskolába járjon a barátaival.

Egyelőre az a legfontosabb, hogy vigyázzon a szívére, és egészségesen, épségben térjen haza”.

Közben Phylis videochaten beszélget a barátaival, hogy bepótolja, hogy mit csináltak az iskola első napjaiban, amiről lemaradt. Barátai izgatottan várják, hogy visszatérjen és csatlakozzon hozzájuk az iskolában.

Életmentő szívműtéten esett át egy mianmari kislány Izraelben

„Annyira izgatottak és boldogok voltunk, amikor megláttuk az örömöt az arcán. Soha nem láttam még gyereket, aki ennyire boldogan érkezett volna egy műtétre.”