Orosz állami média: Egy szexmániás sörimádó is részt vett a Dugina-merényletben

Az orosz állami média tudni véli, hogy a merényletben megvádolt második ukrán „terrorista” egy önjelölt „szexoktató”, aki szenvedélyesen szereti az italt.

„Megállapítást nyert, hogy Dugina meggyilkolását Vovkkal együtt Moszkvában az ukrán szabotázs- és terroristacsoport egy másik tagja készítette elő”

– állt az FSZB hétfői közleményében.

Az FSZB szerint az 1978-as születésű Bohdan Ciganenko július 30-án Észtországon keresztül érkezett Oroszországba, ahonnan egy nappal a Dugina-gyilkosság előtt távozott. A tájékoztatás értelmében Ciganenko hamis rendszámtáblákkal és egy létező kazah állampolgár, Julija Zajko nevére kiállított dokumentumokkal látta el Vovkot, majd ketten egy délnyugat-moszkvai bérelt garázsban szerelték össze a robbanószerkezetet.

Az orosz állami média az FSZB közleménye óta mindent megtesz, hogy „kínos ügyeket” ásson elő Ciganenkóról, hogy megpróbálja alátámasztani az orosz biztonsági szolgálat narratíváját.

A RIA Novosztyi hétfőn arról számolt be, hogy az ukrán férfi nyilvánvalóan álnevet használ a közösségi médiában, ahol „számos fotót posztolt magáról, olyan feliratokkal, mint „szexoktató” és „sörimádó”. A RIA Novoszty képeket is közzétett Ciganenkoról:

A Kreml-barát Moszkovszkij Komszomolec bulvárlap még ennél is tovább ment, és „szexőrültnek” nyilvánította a férfit, azt írva, hogy a közösségi oldalai tele vannak „számos erotikus, néha a pornográfiával határos oldallal és videóval”.

Hazugságok hálójában: A Dugina-gyilkosság és a megválaszolatlan kérdések sora

Az orosz nyomozó hatóságok és az állami média által közzétett információk nem segítenek eloszlatni a robbantás részletei körül kialakult ködöt.