Nem indulhat Novak Djokovics a US Openen, mert nincs beoltva Covid ellen

A 21-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic nem indul a jövő hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután továbbra sem hajlandó beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával – írja a 24.hu

Sajnos ezúttal nem utazhatok New Yorkba a US Openre – erősítette meg nem sokkal a sorsolás előtt. Hozzátette, hogy sok szerencsét kíván játékostársainak, ő pedig jó formában és pozitív hangulatban marad, és várja a lehetőséget, hogy újra versenyezzen.

Az UnHerd elemezte az amerikai szabályzatot, és abszurdnak nevezte Djokovics távoltartását, aki tavaly még részt vehetett a Grand Slam tornán. A cikk arra is rámutat, hogy az illegális migránsoknak nem kell oltási igazolást bemutatni a mexikói határon.

Az Amerikai Teniszszövetség mindvégig azt mondta, hogy az idei Openen követni fogja az oltási státuszra vonatkozó kormányzati szabályokat. A tornán nincs oltási kötelezettség a játékosok vagy a támogató csapatok számára – ami azt jelenti, hogy egy nem beoltott amerikai is versenyezhet -, és a nézőknek sem kell maszkot viselniük – írja az NBC News.

„Novak egy nagyszerű bajnok, és nagyon sajnálatos, hogy nem tud majd versenyezni a 2022-es U.S. Openen, mivel a szövetségi kormány nem amerikai állampolgárokra vonatkozó oltási szabályzata miatt nem léphet be az országba” – mondta Stacey Allaster, a U.S. Open versenyigazgatója. „Alig várjuk,

Telegraph: Félő, hogy a lezárás hatásai több embert ölnek meg, mint a Covid

Angliában a megmagyarázhatatlan többlethalálozás meghaladja a vírus okozta halálesetek számát, az orvosok „rémisztőnek” nevezik a számadatokat.