Telegraph: Félő, hogy a lezárás hatásai több embert ölnek meg, mint a Covid

Angliában a megmagyarázhatatlan többlethalálozás meghaladja a vírus okozta halálesetek számát, az orvosok „rémisztőnek” nevezik a számadatokat.

A hivatalos statisztikák szerint a lezárások hatásai több embert ölhetnek meg, mint ahányan a Covidban halnak meg – számolt be a Telegraph.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) többlethalálozásra vonatkozó adatai azt mutatják, hogy jelenleg hetente a szokásosnál körülbelül 1000-rel több ember hal meg a víruson kívüli egyéb betegségekben.

A Telegraph úgy tudja, hogy az Egészségügyi Minisztérium vizsgálatot rendelt el a számadatokkal kapcsolatban, mivel aggályos, hogy a halálesetek összefüggnek az olyan betegségek kezelésének késedelmével és elhalasztásával, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek.

Az elmúlt két hónapban a nem a Covid miatt bekövetkezett többlethalálozások száma jóval meghaladja a vírushoz kapcsolódó halálesetek számát.

A számok azonban azt sugallják, hogy Anglia egy új, csendes egészségügyi válsággal néz szembe, amely inkább a világjárványra adott válaszlépésekhez, mint magához a vírushoz kapcsolódik.

A Brit Szív Alapítvány azt mondta, hogy „mélységesen aggasztják” az eredmények, míg a Stroke Association azt mondta, hogy már egy ideje számítottak a halálesetek számának növekedésére.

Dr. Charles Levinson, a Doctorcall, egy magán háziorvosi szolgáltatás vezérigazgatója elmondta, hogy cége „túl sok” fel nem fedezett rákos és szívproblémás esetet, valamint „aggasztó” számú mentális egészségügyi problémát észlel.

„Hetente több száz ember hal meg – mi folyik itt?” – mondta. „Véleményem szerint kétségtelenül az egészségügyi ellátás igénybevételének késedelme a hajtóerő.

„A napi Covid-statisztikák a nemzet figyelmét követelték, mégis ezek a rémisztő számok alig kapnak figyelmet. Azonnali teljes és sürgős kormányzati vizsgálatra van szükség”.”

Az ONS által kedden közzétett adatok azt mutatják, hogy a többlethalálozás jelenleg 14,4 százalékkal magasabb az ötéves átlagnál, ami 1350-gyel több halálesetet jelent az augusztus 5-én véget ért héten, mint általában.

Június eleje óta az ONS az ötéves átlagnál közel 10 000-rel több halálesetet regisztrált – hetente körülbelül 1089-et -, amelyek közül egyik sem kapcsolódik a Covidhoz. Ez a szám több mint háromszorosa az ugyanebben az időszakban a vírus miatt elhunytak számának, amely 2811 volt.

Miért nem foglalkozik már senki a Covid eredetével?

22 millió ember halt meg a járványban a világ vezetői mégsem akarják kikutatni az igazságot.