Szaúdi lap: Izraeli F-35-ösök hatoltak be az iráni légtérbe

Egy szaúdi hírportál szerint izraeli katonai repülőgépek az elmúlt hónapokban többször is átrepültek Irán felett.

Az Elaph szaúd-arábiai hírportál jelentése szerint izraeli katonai repülőgépek repültek be Irán légterébe. A jelentés szerint izraeli F-35-ösök az elmúlt hónapokban többször is átrepültek Irán felett.

Arról is beszámoltak, hogy az Egyesült Államok és Izrael nemrégiben közös gyakorlatot hajtott végre, amely az iráni katonai létesítmények elleni támadást és a teheráni rezsim létesítményeinek elfoglalását szimulálta, más, hasonló helyzeteket szimuláló gyakorlatok folytatásaként.

Beni Ganz védelmi miniszter nemrég Izrael aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az Egyesült Államok nukleáris megállapodásra törekszik a teheráni rezsimmel.

„Irán „nukleáris rohamát” jelentősen vissza kell szorítani. A térségben lévő proxyjainak a finanszírozását el kell vágni.

Meg fogjuk vitatni a kérdést az amerikaiakkal, ugyanakkor Izrael folytatni fogja erejének és képességeinek kiépítését – hogy minden helyzetben tudja, hogyan védekezzen”

– mondta Ganz.

Jair Lapid: Izraelt nem kötelezi az esetleges iráni atomegyezmény

Az izraeli miniszterelnök egyértelműen Macron tudomására hozta, hogy Izrael ellenzi a 2015-ös egyezséghez történő visszatérést.