Tel Avivban bukkant fel a Tinder-svindler

Alig több mint hat hónappal a Netflixen közzétett leleplezése után Simon Leviev továbbra is pazarló életmódot folytat.

Simon Leviev a múlt hétvégén a tel-avivi tengerparton szórakozott. Egy szörfös, aki ugyanabban az étteremben vacsorázott, mint Leviev, titokban lefotózta őt és testőrét.

Nem meglepő módon, az étteremben történt tartózkodása alatt több nővel is csevegést folytatott.

A Netflix dokumentumfilmje, a The Tinder Svindler 2022 februárjában jelent meg, és részletesen bemutatta, ahogy Leviev a Tindert használta arra, hogy kapcsolatot teremtsen nőkkel, majd érzelmileg manipulálta őket, hogy pénzt adjanak neki. A Shimon Hayut néven született férfi azért változtatta meg a nevét, hogy átverése részeként Lev Leviev gyémántmogul fiának adja ki magát.

Leviev úgy csábította el a nőket, hogy pazar randevúkra vitte őket, és elnyerte a vonzalmukat, mielőtt elhitette velük, hogy az „ellenségei” üldözik, és megnehezítik a pénzhez jutását. Az áldozatok pénzt adtak neki kölcsön, amelyet követően megszakította velük a kapcsolatot, hogy kiszemelje a következő áldozatát.

Simon Levievet korábban 2015-ben és 2019-ben már letartóztatták, és 15 hónapos börtönbüntetést töltött Finnországban és Izraelben, ahol a járvány miatt mindössze öt hónap után szabadult. A Netflix filmjében részletezett esetekkel kapcsolatban tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna.

Amint arról a tel-avivi strandolók a múlt hétvégén meggyőződhettek, Leviev még mindig gátlástalanul éli kicsapongó életmódját – bár egy kicsit óvatosabban, mint korábban.

„Én vagyok a világ legnagyobb úriembere” – interjút adott a Tinder-svindler

A „Tinder Swindler” néven ismert férfi, akit a Netflix új dokumentumfilmjében lepleztek le a hónap elején, amiért állítólag több százezer dollárt csalt ki nőkből, most először szólal meg, és azt állítja, hogy a streamingszolgáltató által róla alkotott kép teljesen téves, és hogy ő „nem ez a szörnyeteg” – írja a Daily Mail.