Moszkvában felrobbantották Putyin közeli bizalmasának a lányát

A helyi média szerint Darja Dugin azután halt meg, hogy autója lángba borult, miközben hazafelé tartott.

Az nem világos, hogy apja, Alekszandr Dugin orosz filozófus, akit „Putyin agyaként” emlegetnek, volt-e a támadás célpontja.

Dugin ismert ultranacionalista ideológus, akiről úgy tartják, hogy közel áll az orosz elnökhöz.

Az orosz média szerint szombat este Dugin és lánya egy rendezvényről ugyanabban az autóban utazott volna haza, mielőtt Dugin az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy lányától külön utazik.

A Telegramra feltöltött felvételeken látszik, hogy Dugin sokkos állapotban nézi, ahogy a mentőszolgálat megérkezik a helyszínére.

Visegrád 24 on Twitter: „Alexander Dugin at the site near Moscow where his daughter Darya was killed tonight in a car bombing.pic.twitter.com/4lTYDMTR9s / Twitter”

Alexander Dugin at the site near Moscow where his daughter Darya was killed tonight in a car bombing.pic.twitter.com/4lTYDMTR9s

Az orosz hatóságok nem erősítették meg hivatalosan az esetet.

Alekszandr Dugin nem tölt be hivatalos tisztséget az orosz kormányban, de az orosz elnök közeli szövetségese, sőt „Putyin Raszputyinjának” is nevezik.

A filozófus lánya, Darja Dugin maga is ismert újságíró és kommentátor volt.

Az év elején a brit hatóságok szankciókkal sújtották Darját, azzal vádolva a 29 éves lányt, hogy hozzájárult az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatos online „dezinformációhoz”.

Kicsoda Alekszandr Dugin, Putyin kedvenc filozófusa?

Dugin messianisztikus narratívája egy szent küldetésről szól, amelyben a Nyugatot az Antikrisztusnak, Oroszországot pedig a Római Birodalomhoz hasonlónak látja.