Johnny Depp Modiglianiról készít filmet

„Modigliani úr életének története olyan történet, amelyet hihetetlenül megtisztelő hogy a filmvászonra vihetek” – mondta Depp egy nyilatkozatban. „Nehézségekkel, de végül diadallal teli élet volt – egy egyetemesen emberi történet, amellyel minden néző azonosulni tud”.

A produkcióról először a Hollywood Reporter számolt be ám a szereposztásról egyelőre nem esett szó. Tekintve azonban, hogy a művész 35 évesen halt meg tuberkulózisban, nehéz elképzelni, hogy akár az 59 éves Depp, akár a 82 éves Pacino játszaná Modiglianit.

Az 1884-ben Livornóban szefárd zsidó családban született „Modi” rövid életét állandó betegség, drog- és alkoholfogyasztás, valamint számos szerető jellemezte (köztük Jeanne Hébuterne festő, aki nyolc hónapos terhes volt Modigliani gyermekével, akinek halála utáni napon Hébuterne öngyilkos lett). Bár több száz festményt és szobrot készített, Modigliani tehetségét csak évekkel halála után, 1920-ban ismerték fel.

Modigliani nagyon alkalmanként zsidó témákat is feldolgozott művészetében, többek között egy híres 1908-as festményén, A zsidó nő című képen, és életrajzírói szerint mindig tudatában volt zsidó identitásának. Ezt az identitást a New York-i Museum of Jewish Heritage 2017-es kiállítása tárta fel.

Depp filmje lenne a negyedik Modigliani-életrajzi film. A 2004-es, Andy Garcia főszereplésével készült filmet a kritikusok lehúzták, a The New York Times „katasztrofálisnak” nevezte.

A már bejelentett, XV. Lajos király szerepét, az uralkodó Jeanne du Barry szeretőjéről készülő életrajzi filmben játszó Depp reméli, hogy a Modigliani-filmet arra használhatja fel, hogy nagy botrányt kavaró pere után visszatérjen a szórakoztatóiparba — írja a ynet.

Tel Avivban vacsorázott Johnny Depp exe

A volt férje ellen pert vesztett Amber Heard Eve Barlow-val vacsorázott a népszerű Dizengoff utca egyik forgalmas éttermében.