A választások után jelenik meg Netanjahu önéletrajzi könyve

Benjamin Netanjahu ellenzéki vezető, Izrael leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke angolul és héberül is kiadja önéletrajzát. A könyv a Bibi: My Story (Történetem) címet viseli, megjelenését az izraeli parlamenti választások utánra, november 22-re időzítik.

A könyv Netanjahu életének történetét meséli el, kezdve jeruzsálemi gyermekkorával, az Egyesült Államok és Izrael között ide-oda ingázó ifjúságával és fiatalkorával, a bátyjával, Jonival való kapcsolatával, katonai szolgálatával és közdiplomáciai munkájával, majd politikai karrierjével és több mint egy évtizedes miniszterelnöki tevékenységével.

Netanjahu elmondása szerint „izgatottan osztja meg a történetét, remélve, hogy az út során összegyűjtött sikerek, megpróbáltatások és felismerések inspirálni az olvasót”.

„Az élettörténetemet szomorúság és boldogság, csalódások és sikerek, tanulságok, amelyeket megtanultam, és emberek, akiket szerettem, szövik át” – mondta. „Személyes történetem magában foglalja nemzetünk felemelkedésének történetét. Bebizonyítottuk, hogy hittel és elszántsággal bármilyen akadályt le tudunk győzni, és ragyogó jövőt biztosíthatunk államunknak”.

Netanjahu korábban három könyvet írt: Harc a terrorizmus ellen, Hely a nemzetek között és Tartós béke címekkel.

Mahmúd Abbász óriási botrányt kavart Berlinben

A palesztin vezető Izraelt holokauszt elkövetésével vádolta és nem ítélte el az ötven évvel ezelőtti müncheni olimpián izraeli sportolók ellen elkövetett palesztin mészárlást sem.