Iszlám Dzsihád: Már készülünk az Izrael elleni harcok következő fordulójára

Khaled al-Batsh, a palesztin Iszlám Dzsihád politikai irodájának vezetője hétfőn figyelmeztette Izraelt, hogy ne merje likvidálni a terrorszervezet más magas rangú tagjait.

Az al-Kudsz Hangja rádióállomásnak adott interjúban Batsh azt mondta, hogy

az Iszlám Dzsihád katonai ága, az al-Kudsz Brigádok „nem fog habozni, hogy kemény választ adjon bármely palesztin vezető elleni merényletre”.

Batsh megjegyezte, hogy az Izraellel való konfrontáció minden egyes fordulója után az Iszlám Dzsihád értékeli a helyzetet és levonja a tanulságokat, és ennek alapján „a megszállásra gyakorolt nyomást és a mi feltételeink teljesítésére való ösztönzést lehet fokozni”.

„Az ellenség elleni hadjárat nem győztes csapással zajlik, és nem a mártírok számával mérhető, sokkal inkább az igazságért folytatott hadjárattal, és az teszi próbára, hogy mennyire vagyunk képesek kitartani, valamint megvédeni a jogainkat”

– mondta Batsh.

Hangsúlyozta, hogy

” fel kell készülni a következő harci fordulóra, amely azonnal bekövetkezik, amennyiben szükség lesz bármelyik színtér megvédésére vagy bármilyen merényletre való válaszadásra”.

Miért akar Biden még többet fizetni az iráni terrorizmusért?

Nem volt szükség a Salman Rushdie elleni támadásra, hogy emlékeztessenek bennünket arra, hogy Teherán ösztönzi és támogatja a terrort — írja véleménycikkében Jonathan S. Tobin.