Baráti tűzben lőhették le az izraeli katonát egy arab városban

Egy izraeli katona meghalt hétfő este egy baráti tűzben bekövetkezett incidensben Tulkarm arab város közelében – írja az izraeli hadsereg jelentésére hivatkozva az Arutz7.


 

A katona családját értesítették. Az incidens körülményeit vizsgálják.

 

„Az izraeli hadsereg részvétét fejezi ki a családnak” – közölte az hadsereg szóvivői egysége.

Az incidens előzetes vizsgálata megállapította, hogy a katonák az ellenőrző pont közelében lévő őrhelyen teljesítettek szolgálatot. Az egyik katona elhagyta az őrhelyet, és amikor visszatért, barátja tévesen azt hitte, hogy fegyveres terrorista, és lelőtte. 

A katonát kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

 

Az hadsereg, amíg be nem bizonyosodott a baráti tűz, kezdetben arról számolt be, hogy terroristák nyitottak tüzet a környéken, és hogy nagy létszámú erőket küldtek a területre, hogy megkeressék a helyszínről elmenekült osztagot.

דורון פסקין on Twitter: „בעקבות פיגוע הירי באזור טולכרם: כוח צהלי נכנס עכשיו לעיר בניסיון למצוא את הרכב ממנו נורו היריות #القدس #فلسطين #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/Jh9WhtDPs0 / Twitter”

בעקבות פיגוע הירי באזור טולכרם: כוח צהלי נכנס עכשיו לעיר בניסיון למצוא את הרכב ממנו נורו היריות #القدس #فلسطين #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/Jh9WhtDPs0

Később azonban az hadsereg bejelentette, hogy a lövöldözésnek nem volt köze a terrorizmushoz. Egy katonai forrás szerint az incidens baráti tűz lehetett.

 

Így üt rajta a terroristákon Izrael elit terrorelhárító egysége (videó)

Izrael közzétette az egyik terrorelhárító sisakján elhelyezett kamera felvételeit a nábluszi rajtaütésről.