Izrael légicsapásokat hajtott végre Szíriában a helyi sajtó szerint

Az állítólagos izraeli légicsapások célpontjai a szíriai tengerparton fekvő Tartusz közelében voltak jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

A csapásokat állítólag izraeli repülőgépek hajtották végre Libanon fölött – írja a Jerusalem Post.

A bejelentett csapások alig néhány nappal azután következtek be, hogy a szíriai média arról számolt be, hogy izraeli harckocsik megfigyelőállásokat vettek célba Szíria Quneitra régiójában, az izraeli határ közelében, három ember megsebesítésével. Az ellenzékhez kötődő média azt állította, hogy az állások a Hezbollahhoz tartoznak.

Szíriai jelentések szerint pénteken szórólapokat is ledobtak a térségben, amelyek a Hezbollahhal és iráni milíciákkal való együttműködéstől óvták a szíriai hadsereget.

A Quneitrában bejelentett tankcsapásokat megelőzően a legutóbbi állítólagos szíriai izraeli csapások, amelyekről beszámoltak, július végén Damaszkusz közelében lévő helyszíneket céloztak, legalább öt szíriai katonát és a Hezbollah és más, Irán által támogatott milíciák legalább hét tagját megölve.

Először lőttek orosz rakétákat izraeli repülőgépekre Szíria felett

Az izraeli vadászgépek az állítólagos csapás után elhagyták a területet, és bár nem voltak veszélyben, a lépés jelentős változást jelenthet Moszkva és Jeruzsálem kapcsolatában.