„A golyó elszakította az ingét, de nem bántotta”

A vasárnapi jeruzsálemi terrortámadást csodával határos módon egy tinédzser testvérpár is túlélte, egyiküknek a golyó átszakította az ingét, de a testét csak horzsolta – számolt be a Ynetnews. 

Egy palesztin fegyveres vasárnap kora reggel tüzet nyitott egy buszra Jeruzsálem óvárosának közelében, megsebesítve nyolc izraelit. Az áldozatok közül ketten súlyos állapotban vannak, köztük egy terhes nő hasi sérülésekkel, egy férfi pedig fej- és nyaksérülésekkel – közölték az őket kezelő izraeli kórházak.

A sebesültek között két testvér is volt: A 19 éves Elazar Prover és a 16 éves Dubbi Prover. A tizenévesek édesapja, Yehezkel elmondta, hogy a busz, amelyet a fegyveres célba vett, tele volt, amikor a két fiú a megállóban várakozott. „Nagy csoda történt. A buszmegállóban vártak, de a busz elment mellettük”.

Ők ketten ezután kezdtek felszállni egy másik buszra, amikor lövéseket hallottak abból a járműből, amelyik másodpercekkel korábban elhaladt mellettük. „A fiam, Elazar, elsősegélynyújtó képzést kapott, és rohant, hogy ellásson egy embert, aki súlyosan megsebesült”.

Yehezkel elmondta, hogy mindkét gyermekét lelőtték a támadás során:

„A golyók áthatoltak az ingükön. Az egyik végén a válluknál mentek be, a másiknál pedig kiléptek, és semmi komoly bajuk nem történt”.

Dubbit vasárnap kiengedték a kórházból, Elzart pedig, aki szintén kisebb sérüléseket szenvedett a vállán, további kezelésre a Hadassza Orvosi Központba szállították.

„Azt mondták nekem: ‘Apa, hála Istennek, hogy a két fiad megmenekült. Még mindig meg vannak rázva a történtek után. Az emberek a busz ülései között bujkáltak. Mielőbbi felépülést kívánok mindenkinek, aki megsérült, és remélem, hogy ezek a nehéz idők elmúlnak”

– mondta Yehezkel.

Yair, Elazar és Dubbi testvére elmondta: „Amikor a támadás történt, Dubbi felhívott minket és elmondta, hogy mindkettőjüket meglőtték és megsebesültek, de jól vannak és még mindig eszméletüknél vannak. Még azt is sikerült elmondania, hogy Elazar másokat is kezel, akik megsérültek. Megdöbbentünk, és elindultunk a kórházba, ahová vitték őket” – tette hozzá.
Dubbi és Elazar a kórházban

„A kórház orvosai azt mondták, hogy Elazarnak nagy szerencséje volt. Ha a golyó egy kicsit mélyebben találta volna el, már nem lenne életben. Ez egy csoda.”

A feltételezett támadót egy 26 éves kelet-jeruzsálemi palesztinként azonosították, aki a hajtóvadászat után feladta magát a hatóságoknak.

A lövöldözés akkor történt, amikor a busz a Siratófal, a zsidók legszentebb imahelye közelében lévő parkolóban várakozott. A fegyveres először tüzet nyitott a parkolóban várakozó buszra, két embert megsebesített. Ezután a fegyveres elmenekült, és egy másik, közeli helyszínen tüzet nyitott, megsebesítve további hat embert, köztük egy 30 éves nőt, aki terhes volt, és sürgősségi szülésen kellett átesnie a kórházban.

Miután több órán át bujkált, a terrorista taxival érkezett a fővárosi Moriya rendőrőrsre azzal a fegyverrel, amellyel a támadást végrehajtotta, valamint egy késsel – közölte a rendőrség. A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy a támadó hol rejtőzött el szökése után, és hogy tagja-e valamely terrorszervezetnek.

15 métert zuhant a várandós haszid nő a Niagaránál, de túlélte

Egy brooklyni haszid asszony 15 métert zuhant a Niagara-vízesés Kanadához tartozó oldalán.