15 métert zuhant a várandós haszid nő a Niagaránál, de túlélte

Egy brooklyni haszid asszony 15 métert zuhant a Niagara-vízesés Kanadához tartozó oldalán. A lubavicsi közösséghez tartozó várandós nő szinte karcolások nélkül úszta meg az esést és az orvosi vizsgálatok szerint a babának sem esett baja – írja a zsido.com az crownheights.info cikke alapján. 

A család kirándulása kis híján tragédiába fordult, amikor az asszony megcsúszott és lezuhant.

„Előrementem az egyik gyerekkel és a lányom egyszer csak üvöltve rohant utánam: »Anya leesett a szikláról« – kiabálta. Ha az ember lenéz ezekre a sziklákra, azt gondolhatja, hogy ennyi, mindennek vége”

– emlékezett vissza a néhány nappal ezelőtt történt esetre a családfő.

A meredély a kirándulóösvény magasabb szakaszán található, alatta éles, kiálló sziklák majd a mély víz következik. Amikor azonban a férfi kétségbeesésében a felesége nevét kiáltotta, számára is megdöbbentő módon választ kapott: minden rendben, életben van.

„Azonnal hívtam a tűzoltókat, de mivel már jó alaposan előrehaladtunk az ösvényen, háromnegyed órába is beletellett, mire elértek minket. Időközben három férfi leereszkedett az út másik szakaszáról, hogy segítséget nyújtson a feleségemnek. Ahol mi voltunk, onnan lehetetlen volt lemenni”

– mondta a férfi. A helyszínre kiérkező tucatnyi tűzoltó köteleken ereszkedett le az asszonyhoz, ám felfelé nem vezetett út, így végül csónakkal szállították a biztonságot nyújtó partra.

A csodát újabb csoda követte: a kórházba érve az orvosok biztosították az asszonyt, hogy sem neki, sem a babának nem esett bántódása.

„A rendőrtiszt szó szerint sírva fakadt, amikor felhívott azzal a hírrel, hogy mind a feleségem, mind a kisbabánk jól van”

– mondta meghatottan a férj.

Fotó: Unsplash

Megnyílt a medence alja, majd elnyelt a föld egy férfit Izraelben

A halálos kimenetelű tragédiáról videófelvétel is készült.