Terrortámadás volt Jeruzsálemben, rengeteg a sebesült

Nyolc ember megsebesült, köztük egy terhes nő. A terrortámadás elkövetésével gyanúsított férfit vasárnap reggel fogták el a biztonsági erők, miután az izraeli média jelentése szerint egész éjszaka folyt utána a hajtóvadászat.

A mentőszolgálat közlése szerint legalább nyolc ember megsebesült, abban a lőfegyverrel végrehajtott terrortámadásban, amelynek célpontja egy busz volt a Siratófal közelében szombat este.

A feltételezett terroristának sikerült elmenekülnie a helyszínről, a rendőrség házkutatást tartott a környéken, és a hírek szerint sikerült elfogniuk.

A sebesültek egyike egy 30-as éveiben járó terhes nő, akit hasba lőttek, és a Shaare Zedek Orvosi Központban megműtötték, ahol sürgősségi császármetszéssel világra segítették a babát.

A baba állapota a jelentések szerint súlyos, de stabil.

A jelentés szerint a sérültek közül négyen az Egyesült Államokból származó szatmári haszidok.

A rendőrség lezárta az Óvárost, elzárva a be- és kijáratot a területre és a Siratófal előtti térre. Rendőrségi helikopterek is bevetésre indultak a környéken, hogy segítsék a feltételezett terrorista felkutatását.

A rendőrségi erők behatoltak a Templomhegytől délre fekvő Szilwan negyedbe, hogy a lövöldözőt megtalálják.

Fawzi Barhoum, a Hamász szóvivője az ellenállás bátor tetteként méltatta a támadást, és

„természetes válasznak nevezte a megszállásra és a telepesekre, valamint a [palesztinok] elleni mindennapos bűntettekre”.

Legutóbb Jeruzsálemben,  július közepén történt történt terrortámadás, amikor egy palesztin leszúrt egy 40 év körüli férfit egy buszon a Ramot csomópont közelében.

Így üt rajta a terroristákon Izrael elit terrorelhárító egysége (videó)

Izrael közzétette az egyik terrorelhárító sisakján elhelyezett kamera felvételeit a nábluszi rajtaütésről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.