Lángoló autóval hajtott a Capitoliumhoz, majd lövöldözni kezdett egy férfi

A jelentések szerint egy férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett, miután felgyújtotta autóját, és az amerikai Capitolium közelében egy barikádba hajtott.

Lisa Desjardins, a PBS tudósítója arról számolt be, hogy több forrásból is úgy értesült, hogy egy férfi felgyújtotta az autóját, és egy barikádnak hajtott az amerikai Capitolium közelében tegnap este. A férfi állítólag válogatás nélkül lövöldözni kezdett, végül öngyilkos lett.

„Az egyik forrás szerint senki más nem sérült meg. Várjuk a Capitoliumi Rendőrség megerősítését”

– tweetelte Desjardins az incidenst követően.

„Fontos megjegyezni, hogy a Capitoliumi Rendőrség egy újabb kimerítő néhány hónapon van túl, de átküzdötték magukat rajta. A legfelsőbb bírósági fenyegetések, a kongresszusi fenyegetések és a két kamarában tartott hosszú ülések között sokaknak törölték a szabadságukat, és többször hosszú műszakokkal kellett szembenézniük”

– mutatott rá Desjardins.

A férfi indítéka egyelőre ismeretlen. Az incidens állítólag csak néhány pillanatig tartott, és a rendőröknek nem volt idejük viszonozni a tüzet, mielőtt a férfi maga ellen fordította volna a fegyverét.

Amerika a liberalizmus után

„A liberalizmus haldoklik, az amerikai jobboldal pedig felemelkedőben van. Ez az elmúlt hat-nyolc év nemzeti politikájának tanulsága” – írja Daniel McCarthy amerikai újságíró.