Fényes nappal szúrtak meg egy ortodox zsidót Kanadában (videó)

A Twitteren közzétett felvételeken az áldozat békésen várakozik, mielőtt a támadó megjelenik és megszúrja.

Egy ortodox zsidó férfit megszúrtak egy ollóval Montrealban – írja a VINnews.

A támadás állítólag csütörtökön történt. A StopAntisemitism által a Twitteren közzétett videofelvételen látható, amint az áldozat békésen várakozik a járdán egy kóser húsfeldolgozó üzem előtt.

A támadó az üzemből a járdára lép ki az áldozat melletti ajtón, majd miután gondosan körülnéz mindkét irányba, feltehetően azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy látja-e valaki, hirtelen a zsidó férfi felé veti magát, és úgy tűnik, hogy az arca/nyaka tájékán szúrja meg.

Ezután másodszor is nekiront az áldozatnak, de úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatban meggondolja magát.

StopAntisemitism on Twitter: „GRAPHIC VIOLENCE WARNING – Jewish man stabbed in Montreal yesterday.An Orthodox Jewish man is brutally attacked with a pair of scissors, stabbed in what appears to be the face/neck area. The attacker has been arrested and the victim thankfully is in stable condition. pic.twitter.com/X5nivsOawU / Twitter”

GRAPHIC VIOLENCE WARNING – Jewish man stabbed in Montreal yesterday.An Orthodox Jewish man is brutally attacked with a pair of scissors, stabbed in what appears to be the face/neck area. The attacker has been arrested and the victim thankfully is in stable condition. pic.twitter.com/X5nivsOawU

A támadó a jelentések szerint egy libanoni bevándorló volt, akit letartóztattak.

A VINnews szerint az áldozat állapota stabil.

Montrealban az elmúlt években számos antiszemita incidens történt.

Trudeau a nácik támogatásával vádolt egy zsidó képviselőnőt, nem kér bocsánatot

„Háromszor követeltem Trudeau-tól, hogy kérjen bocsánatot, de ő ezt megtagadta. Szégyellje magát” – nyilatkozta az egyik konzervatív képviselő az eset után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.