Az Al-Jazeera volt vezetője a palesztinok halálát Jézuséhoz hasonlította

Jasszer Abu Hilala később törölte az antiszemita posztját „a félreértések elkerülése végett”.

Az Al Jazeera volt főigazgatója pénteken megosztott, majd törölt egy képet, amely szerint „ugyanaz a gyilkos” felelős Jézus Krisztus és a megölt palesztinok haláláért.

A Jasszer Abu Hilala által megosztott kép, a halott Jézust a kezében tartó Szűz Máriát ábrázolta, és egy palesztin nőt hasonló pózban egy fiatal palesztin, feltehetően a fia holtteste mellett.

Miután törölte a tweetet, Abu Hilala magyarázkodásba kezdett.

 „Azok tanácsa alapján, akiknek a véleményében megbízom, töröltem a tweetet, hogy megelőzzem a félreértéseket, ugyanakkor hangsúlyozom, hogy a design nem az enyém, amelyet mindenki a maga módján értelmez”.

Joshua L. Zarka on Twitter: „Pathetic, vile and pure antisemitism. @abuhilalah don’t you add the blood libel, or the protocols of the elders of Zion as well when you are at it? pic.twitter.com/Pcg5UeODkV / Twitter”

Pathetic, vile and pure antisemitism. @abuhilalah don’t you add the blood libel, or the protocols of the elders of Zion as well when you are at it? pic.twitter.com/Pcg5UeODkV

Az eredeti tweetet megosztva Joshua L. Zarka, az izraeli külügyminisztérium főigazgató-helyettese és stratégiai ügyekért felelős vezetője „szánalmas és aljas antiszemitizmusnak” minősítette, és megkérdezte, hogy Abu Hilala a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit is bele akarja-e keverni a képbe.

Abu Hilala 2014 és 2018 között vezette a katari állami tulajdonban lévő arab nyelvű Al-Jazeera hírcsatornát.

Teljes őrület: Jézus palesztin volt?

Ahogy az várható volt, óriási vihart aratott Linda Sarsour palesztin-amerikai politikai aktivista, aki a Twitteren kiposztolta, hogy eddig rosszul tudtuk Jézus származását.